Minister: ”Det er fantastisk at være tilbage og opleve alt den vækst”

Af Jens Nielsen

Indenrigs- og Boligminister Kaare Dybvad Bek besøgte torsdag eftermiddag Kalundborg Havn, for bl.a. høre om motorvejens betydning for udvikling af havnen

Indenrigs- og Boligminister Kaare Dybvad Bek deltog i forhandlingerne om Infrastrukturplan 2035, hvor det bl.a. er aftalt at igangsætte Kalundborgmotorvejens 3. etape fra Regstrup til Kalundborg i år 2022.

Torsdag eftermiddag aflagde ministeren Kalundborg Havn et besøg efter at han havde inviteret sig selv, for bl.a. høre om motorvejens betydning for udvikling af havnen og betydningen af samme for bl.a. de virksomheder, der er lokaliseret på og nær havnearealerne.

Med til mødet var en række erhvervsrepræsentanter fra havnevirksomhederne i Kalundborg sammen med havnedirektør Bent Rasmussen og bestyrelsesformand Martin Schwartzbach.

”Det er fantastisk at være tilbage og opleve alt den vækst der er her, hver gang jeg komme her, så er der kommet en ny virksomhed der skal ansætte 200 mand,” sagde Kaare Dybvad Bek da han blev vist rundt på NY Vesthavn, og han fortsatte, ”Jeg har haft en god snak gennem mange år med Kalundborg Havn, så nu ville jeg høre hvad det betyder for havnen og virksomhederne omkring.”

”For fem år siden da Kaare Dybvad Bek var forbi sagde han, at hvis Kalundborg Havn og erhvervslivet skulle skabe vækst, så skulle infrastrukturen forbedres, det har ikke kun betydning for Kalundborg men for hele Region Sjælland, og jeg sagde dengang, at hvis Kalundborg Havn skal skabe mere vækst, så skal vi have et større del af Sjællandsmarkedet, specielt containermarkedet, og det synes jeg da vi nu har bevist. Chr. Hansen investerer her, APM Terminals har investeret her, og det skal han jo have med tilbage til Christiansborg, og når vi får motorvejen så tænkt på hvad det kommer til at betyde” sagde havnedirektør Bent Rasmussen.

På Ny Vesthavn forklarede Dennis Olesen, adm. direktør APM Terminals Nordic, bl.a. om hvorfor man havde valgt Kalundborg til deres containerterminal.

”Vi er rigtigt glade for at være her, og synes det er fantastisk at Kalundborgmotorvejen nu er vedtaget, det er ufatteligt vigtigt for en havn, ikke kun for vores skyld, men også for vores kunder,” sagde Dennis Olesen til Indenrigs- og Boligministeren.

Færdiggørelse af Kalundborgmotorvejens 3. etape sættes i gang i 2022 og ministeren håber den står færdig i 2026.

Del