Minister åbner Carmen Curlers udstilling

Udstillingen fortæller om stifteren Arne Bybjerg og tilblivelsen af industrieventyret Carmen Curlers i Kalundborg.

Minister åbner Carmen Curlers udstilling
Det bliver transport- og ligestillingsminister Trine Bramsen (S) som åbner den store Carmen Curlers udstilling på Kalundborg Museum. Arkivfoto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Transport- og ligestillingsminister Trine Bramsen (S) åbner den store Carmen Curlers udstilling på Kalundborg Museum.

Det bliver minister Trine Bramsen (S), som sammen med borgmester Martin Damm (V) og museumsdirektør Eskil Vagn Olsen, skal åbne særudstillingen “Carmen Curlers - Iscenesat” på Kalundborg Museum.

Åbningen, som er for inviterede gæster fredag d. 14. oktober, mens den store udstilling, den største særudstilling nogensinde på Kalundborg Museum, åbner for publikum lørdag d. 15. oktober.

Udstillingen fortæller om stifteren Arne Bybjerg og tilblivelsen af industrieventyret Carmen Curlers i Kalundborg.

I 1964 åbnede Arne Bybjerg sin nu ikoniske Carmen curlers fabrik på Hareskovvej i Kalundborg.

Før åbningen lå en lang periode med mere eller mindre heldige testforsøg og siden arbejdet med at få kundernes øjne op for produktet. I det hele taget er fortællingen om Arne Bybjerg og Carmen Curlers et stjerneeksempel på den stædige iværksætter, der endte med at sætte sit præg på en hel by.

I samarbejde med den internationalt anerkendte scenograf Rikke Juellund, vil Museum Vestsjælland tage de besøgende på en tids- og oplevelsesrejse i fortællingen om Arne Bybjerg og Carmen Curlers.

Udstillingen fortæller om Arne Bybjerg og den indimellem problematiske tilblivelse af den nu kendte curler. Kalundborg Museum dykker både ned i selve den tekniske løsning, men kigger også på den ukuelige Bybjerg, der på trods af afbrændt hår hos testmodellerne troede på produktet indtil det egentlige gennembrud.

Derfra besøger man fabrikken og nogle af de mange mennesker, der har arbejdet her – fra den stærke fagforeningskvinde og kvinderne ved maskinerne og dekoratøren, der skabte det banebrydende kassedesign og logo. Det logo og den markedsføring, der med ét var med til at sætte Carmen Curlers på verdenskortet og som noget nyt fokuserede på den drøm, der blev solgt, i stedet for selve produktet.

Udstillingen er blevet til i samarbejde med en række tidligere Carmen medarbejdere som fortæller historien på en række skærme der er opsat i udstillingen.

Carmen - et vaskeægte erhvervseventyr

Del