Mesterskabet indenfor rækkevidde

Tre lokale hold er ubesejret efter 4 DM-afdelinger

Mesterskabet indenfor rækkevidde Kenneth Madsen/Mette Felthaus vandt deres fjerde generalsejr i træk i deres Peugeot 208 R5. Foto: Flemming Jensen

Af Jens Nielsen

Tre lokale rallyhold rykkede endnu tættere på det Danske Mesterskab efter tre klassesejre i lørdagens Sydhavsrally på Lolland/Falster. 

Ved lørdagens Sydhavsrally fortsatte Glad Sports to mandskaber linjen fra forårssæsonen, så de fortsat er ubesejrede. Kenneth Madsen/Mette Felthaus vandt deres fjerde generalsejr i træk, mens Jacob Madsen – der blev sekunderet af Arly Larsen – for fjerde gang sejrede i Rally4-klassen. Det blev også til en klassesejr til Claus Lanther/Mogens Gotlob fra Kalundborg.

Kenneth Madsen/Mette Felthaus kunne gentage deres generelle sejr fra sidste års Sydhavsrally.

”Den plan, vi har brugt i forårets løb, holdt. At vi skulle slå et hul fra starten og så holde føringen derefter,” fortæller Kenneth Madsen. ”Mette og jeg var hurtigst på de første fire hastighedsprøver, og derefter mente jeg, at det var varmt nok til at køre på hårdere dæk. Men på de næste hastighedsprøver kørte Marco Gersager fra os.”

”Det havde været fugtigt fra morgenstunden, men da vi ved pausen efter den fjerde hastighedsprøve havde 20 graders varme på servicepladsen, mente jeg, at det var varmt nok til at skifte til de hårdere dæk. Det var det så ikke.” 

Jacob Madsen/Arly Larsen sikrede den fjerde sejr for Glad Sport i Rally4-klassen. Klassesejren blev hentet med et halvt minuts forspring til nærmeste konkurrenter, Casper Venning/Kristian Birk Hansen i en Renault Clio.

”Flere af hastighedsprøverne var meget hurtige, og de passede godt til Casper og hans bil, så han kørte faktisk fra mig på et par af hastighedsprøverne,” siger Jacob Madsen, og fortsætter,

”Jeg har aldrig kørt hastighedsprøver, som var så hurtige. Flere gange gik motoren i omdrejningsbegrænseren. Vores eneste problem var nogle utætte O-ringe i gearkassen. Vi kunne ikke gøre noget ved det, men vi overvågede og checkede, og det gik fint uden problemer.” 

Fjerde klassesejr i træk

For Claus Lanther/Mogens Gotlob blev det til endnu en klassesejr i deres hurtige Suzuki Swift 1600 Kit. Det er den fjerde klassesejr i en DM afdeling ud af fire mulige, så med to afdelinger tilbage, den ene i Tyskland og den anden i Jylland, er det danske mesterskab indenfor rækkevidde.

Afbrudt i utide

Lørdagens internationale Sydhavsrally 2022 på Lolland-Falster blev lørdag eftermiddag desværre afbrudt i utide og deltagerne dirigereret til mål, fordi rallyets jury tillige med den overordnede bilsportsorganisation FIA og Dansk Automobil Sports Union ikke var tilfredse med rallyets standard og beordrede løbet stoppet.
Dermed blev kun seks ud af 10 hastighedsprøver gennemført som planlagt, og deltagerne blev via serviceområdet på Gedser Landevej lørdag eftermiddag dirigeret til mål ved Nykøbing F. Hallen.

Del