Mere overskuelig: Kundernes ønsker er blevet hørt

Det er blevet mere en shop in shop løsning

Mere overskuelig: Kundernes ønsker er blevet hørt
Tekstilafdelingen i Kvickly Kalundborg ert blevet meget mere overskuelig. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Kvickly er netop blevet færdig med ombygning af deres tekstilafdeling som nu er blevet meget mere overskuelig. Det har været et ønske fra kunderne.

Alt inventar er skiftet i afdelingen for dame- og herretøj i Kvickly Kalundborg. Nu er hver varegruppe blevet samlet så det hele er meget mere overskueligt og inspirerende. Det sker efter et ønske fra kunderne.

”Nu har vi samlet alt hvad der hedder lingeri, alt hvad der hedder strømper, alt hvad der hedder dame og det samme med herre, faktisk en slags shop in shop løsning,” fortæller varehuschef Sune Jakobsen, og fortsætter, ”Det er faktisk på baggrund af feedback fra vores kunder, som har ønsket afdelingen mere simpel og overskueligt. Vi har lige været igennem samme øvelse med stor succes i vores frugt- og grøntafdeling.” 

”Vi har fået lidt mere plads så vi bedre kan vise hvad vi kan og så er vores mærker Jackpot og Cottonfield blevet fremhævet med en bedre placering,” fortæller Sanne Nedergaard, som sammen med Caroline Rasmussen, står for tekstilafdelingen i Kvickly Kalundborg.

Del