Meny Kalundborg er klar til genåbning efter muse-besøg

Kan to mus virkelig forårsage lukning af et helt fødevaremarked i næsten en uge? Svaret er ja:

Meny Kalundborg er klar til genåbning efter muse-besøg Peter Egebæk, Michael Skovgaard Rasmussen og alt personalet hos Meny Kalundborg glæder sig meget til igen at se alle kunderne og slår dørene op mandag formiddag. Arkivfoto: Gitte Korsgaard

Af Jens Nielsen

Meny Kalundborg forventer at genåbne forretningen mandag formiddag, efter i samarbejde med fødevaremyndighederne mandag morgen at have gennemgået butikken.

Siden mandag d. 25. april har Meny Kalundborg været lukket for kunderne grundet besøg af først en mus og siden en mus mere. Nu er begge mus gået i fælden og de to Meny købmænd, Peter Egebæk og Michael Skovgaard Rasmussen, er klar til at slå dørene op for kunderne i løbet af formiddagen mandag.

Kan to mus virkelig forårsage lukning af et helt fødevaremarked i næsten en uge? Svaret er ja:

”Vi går ikke på kompromis med fødevaresikkerheden, og vi har derfor naturligvis fulgt enhver anbefaling fra Fødevaremyndighederne samt involveret vores interne kvalitetskontrol i vores bagland Dagrofa,” fortæller Peter Egebæk, og fortsætter, ”Efter vi blev opmærksom på spor af mus i vores grøntafdeling mandag den 25.4., lukkede vi efter anvisning fra Fødevaremyndighederne butikken. Dermed skabte vi ro og fred, hvilket da også fik en mus til at gå i en fælde tirsdag. Derefter skulle der gå 2 x 24 timer hvor der ikke måtte være spor efter- eller fanget yderligere mus.

Bedst som vi havde forberedt os på igen at kunne åbne butikken, gik der natten mellem torsdag og fredag en sidste mus i en fælde. Dermed skulle der igen gå 2 x 24 timer uden spor eller fangst af evt. yderligere mus.”

For at tilsikre at der ikke findes flere mus i butikken, og i forbindelse med fangsten af de to mus har butikken været inddelt i sektioner. Alt inventar og samtlige møbler i butikken er blevet rengjort i alle kroge og hjørner, i sig selv en kæmpe opgave, ligesom butikken er blevet desinficeret af et professionelt firma med speciale i den slags. 

"Af skade bliver man klog. I den forbindelse vil vi gerne takke vores forsikringsselskab for en tryg og løsningsorienteret dialog gennem hele forløbet,” siger Peter Egebæk og fortsætter, ”Vi forventer at genåbne Meny Kalundborg mandag formiddag, efter i samarbejde med fødevaremyndighederne mandag morgen at have gennemgået butikken.

Peter Egebæk, Michael Skovgaard Rasmussen og alt personalet hos Meny Kalundborg glæder sig meget til igen at se alle kunderne og slår dørene op til et brag af en 7 års fødselsdagsfest.

Del