Meny inviterer til anderledes madværksted

I samarbejde med Madkulturen har Meny Kalundborg nemlig arrangeret to dage i klimaets tegn, hvor de vil hjælpe Kalundborgs beboere til at blive klogere på klimakærlig mad.

Meny inviterer til anderledes madværksted Meny Kalundborg har besluttet, at invitere borgerne i Kalundborg til et klimavenligt madværksted. Arkivfoto.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

62 % af danskerne vil gerne spise mere klimavenligt, og derfor har Meny Kalundborg besluttet, at invitere borgerne i Kalundborg til et klimavenligt madværksted.

Kantarel toast med friske krydderurter, lynsylt af sæsonens grønt og aspargeskartofler med trøffelmayo og rugbrødsknas. Det er bare nogle af de retter, som lokale og sommergæster kan prøve kræfter med, når MENY Kalundborg og Madkulturen inviterer på besøg i Det Klimakærlige Værksted Fredag den 2. september og lørdag 3. september ved Meny i Kalundborg.

I samarbejde med Madkulturen har Meny Kalundborg nemlig arrangeret to dage i klimaets tegn, hvor de vil hjælpe Kalundborgs beboere til at blive klogere på klimakærlig mad. En undersøgelse foretaget af Madkulturen viser, at danskere gerne vil spise mere klimavenligt, men har svært ved at komme i gang. 

Det er IKKE en løftet pegefinger

”Undersøgelsen foretaget i 2022 viser, at 62 % af danskerne gerne vil spise mere klimavenligt, imens hele 34 % synes, det er svært at vide, hvordan de skal forberede maden. Derfor er Det Klimakærlige Værksted et forsøg på at inspirere danskerne og give dem nogle konkrete vaner, som de kan tage med hjem i køkkenet,” fortæller Købmand Peter Egebæk, og fortsætter: ”Værkstedet er ikke en løftet pegefinger, men et forsøg på at sprede madglæde på en måde, hvor alle kan være med. Vi håber på at give deltagerne nogle vaner, som gør det nemt for dem at spise klimakærligt, når hverdagen rammer, og overskuddet ikke er på sit højeste.”

Arrangementet tager udgangspunkt i årstidens råvarer og Menys store sortiment. Meny har allerede flere klimaambassadører i butikkerne, som har været på kursus i at lave klimakærlig mad, så de kan guide og inspirere kunderne, men de to købmænd vil gerne gøre det til en sjov aktivitet for alle. Det Klimakærlige Værksted har derfor fokus på at lave mad sammen og gøre det sjovt for såvel store som små at gå i køkkenet. 

Gratis at deltage

Har man lyst til at deltage, bør man kigge forbi Det Klimakærlige Madværksted ved Meny Kalundborg fredag 2. september kl. 13-19 og lørdag 3. september kl. 13-19. Det er helt gratis og uden tilmelding, og man bestemmer selv, hvor længe man vil være med. Der er sørget for spændende sæsonvarer, nemme opskrifter for hele familien og inspiration til at tænke grønt først.

Del