Meny har fokus på vækst og udvikling

De startede som en af de mindste Meny supermarkeder, men er nu den 3. største i Danmark målt på omsætning - og de fortsætter mod vækst og udvikling.

Meny har fokus på vækst og udvikling
Jonas Kristensen er netop ansat som event- og salgschef i en nyoprettet stilling hos Meny Kalundborg. Foto: Gitte Korsgaard.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Jonas Kristensen er netop tiltrådt i stillingen som salgs- og eventchef i Meny Kalundborg. Han er tidligere slagtermester i supermarkedet på Nørre Allé, men skal altså nu fokusere på nogle helt andre ting.

Peter Egebæk og Michael Skovgaard Rasmussen ejer Meny i Kalundborg, der lige siden de startede supermarked op i byen, har haft stor succes. De startede som en af de mindste Meny supermarkeder, men er nu den 3. største i Danmark målt på omsætning, men om et par år er de den største. Det er i hvert fald målet.

Men det kræver, at man vækster endnu mere, og er der noget Peter Egebæk og Michael Skovgaard Rasmussen er gode til, er det at få gode idéer og dermed vækste deres forretning. Nu er tiden igen kommet til mere vækst og udvikling inden for de rammer, der pt. er – og det er her, at man øger markedsføringsbudgettet og altså netop har ansat en salgs- og eventchef.

Stor vækst betyder travlhed

”Det hele begyndte med, at vi på et bestyrelsesmøde gerne ville finde ud af, hvordan vi i Meny Kalundborg kunne øge vores omsætning yderligere inden for de rammer, vi allerede har. Der kom mange gode idéer, men de fleste førte tilbage til markedsføring og eksternt salg. Vi skulle have en form for kampagnemedarbejder, der står for alt eksternt salg, men også intern i butikken, herunder ja tak tilbud, online salg osv.,” fortæller købmand Peter Egebæk.

Jonas Kristensen supplerer, at Meny Kalundborg er i så stor vækst, at man ikke kan putte mere på de daglig ledere i de forskellige afdelinger.

”Vil man det her, kræver det ressourcer. Jeg skal tage mig af alt, hvad der er eksternt salg. Jeg skal opsøge virksomheder mht. frokostordninger, frugtordninger, firmagaver og meget mere. Meny har hele tiden gjort det, men der er bare ikke noget egentlig koncept på det,” fortæller han, og fortsætter: ”Derudover skal jeg sørge for nye måltidsløsninger, kundeoplevelser, herunder smagsdage, ja tak tilbud, take away og meget andet. Det er en stilling, man hele tiden kan forme på.”

Når det regner på præsten, drypper det på degnen

Man kan vel godt sige, at Meny Kalundborgs vækst er afstedkommet af Novo Nordisk succes i byen. Der er mange ansatte, og der kommer hele tiden flere til, og derudover bygger man i stor stil, hvilket betyder rigtig mange håndværkere i byen i de næste mange år. Det kan i mange henseender mærkes på bylivet – ikke kun på trafikken.

”Novos vækst har helt klart haft stor betydning for, at vi også er vækstet. Men jeg har ikke tid til at tage mere på mig, da jeg gerne vil være synlig i butikken. Det betyder meget for mig at være det,” siger Peter Egebæk, og fortsætter: ”Vi investerer, fordi vi tror på det. Jonas kender markedet lokalt, og han brænder for det her. Derudover er det en måde at give de enkelte afdelingsledere mere ro til deres arbejde. Vi skal markedsføre os mere online end, hvad vi har gjort hidtil. Men det er klart, at den vigtigste del fortsat ligger i vores fysiske butik,”

Jonas Kristensen supplerer: ”Jeg skal lave opsøgende arbejde, og det vil helt sikkert give noget, at man personligt kommer ud til kunderne, og jeg vil have mere tid til det, end de enkelte leder i afdelingen. Jeg er en slags sparringspartner på tværs af huset.”

Jonas Kristensen sidder nu sammen med Peter Egebæk på kontoret ved blomsterafdelingen, men på sigt vil Peter Egebæk og Michael Skovgaard Rasmussen gerne bygge til og dermed samle administrationen på en etage ovenpå supermarkedet. Jonas Kristensen er i øvrigt netop trådt ud af bestyrelsen og er nu en del af ledergruppen i Meny Kalundborg i stedet.

Del