Menighedsrådsvalg skal gå om

I følge loven om valg til menighedsråd gives der mulighed for, at der indenfor fire uger efter et ordinært menighedsrådsvalg kan indleveres en alternativ liste med kandidater.

Menighedsrådsvalg skal gå om

Af Jens Nielsen

Et helt nyt menighedsråd blev valgt til Nyvangskirken tirsdag aften, men nu skal valget gå om, da Pernille Svare stiller med en liste på syv personer. Valgdatoen bliver d. 22. november.

Menigheden i Nyvangskirken fik tirsdag aften valgt et helt nyt menighedsråd, men det er slet ikke sikkert de er valgt alligevel.

I følge loven om valg til menighedsråd gives der mulighed for, at der indenfor fire uger efter et ordinært menighedsrådsvalg kan indleveres en alternativ liste med kandidater. Og den ret vil Pernille Svare benytte sig af selv om hun ellers havde valgt ikke at stille op. Hun er klar med en liste med syv navne.

Pernille Svare var selv til stede i forbindelse med valget af menighedsråd tirsdag aften.

”Der var en god stemning tirsdag aften, dog lidt kontrollerende hvor jeg synes det var svært at stille spørgsmål, og det er især udtalelser fra flere af de medlemmer som nu er valgt der gør, at jeg stiller med en liste, i øvrigt på opfordring fra mange,” fortæller Pernille Svare, og fortsætter,

”Vi vinder tid ved, at valget først bliver til november, også i forhold til præsten (Birgitte Saltorp), som lige nu er hjemsendt, kommer hun tilbage eller kommer hun ikke tilbage, det er måske også vigtigt at vide for et nyt menighedsråd.”

Listen som Pernille Svare stiller med, består af: hende selv, Michael Husted, Ninna Hilding Hansen, Eva Carlsen, Michael Nielsen, Camilla Svare og Kristina Pedersen.

Pernille Svare afleverer sin liste i morgen, torsdag d. 22. oktober, på kontoret i Nyvangskirken, to måneder før at der så igen skal være valg til menighedsrådet.

Valget d. 22. november kommer til at foregå som et almindeligt afstemningsvalg på lige fod med et folketings-/kommunalvalg, hvor der udsendes en stemmeseddel til de knapt 3000 borgere i sognet. De skal herefter personligt møde op i kirken og sætte sit kryds.

Når der er valgt et nyt menighedsråd, vil det blive indsat 1. søndag i advent.

Nyt menighedsråd skal have hul igennem til Vor Herre

Del