Melder sig ud af nye Borgerlige

Udmeldelsen kommer efter, at Henriette Ergemann måtte trække sig fra posten som næstformand i Nye Borgerlige, en post hun kun nåede at bestride i mindre end 14 dage, og som medførte en massiv mediestorm.

Melder sig ud af nye Borgerlige
Henriette Ergemann og Tony Voldby har nu meldt sig ud af Nye Borgerlige og fortsætter under ’Frit Borgerligt Fællesskab’. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Kommunalbestyrelsesmedlemmerne Henriette Ergemann og Tony Voldby har meldt sig ud af Nye Borgerlige. De forsætter i ’Frit Borgerligt Fællesskab’ som indtil videre er en politisk platform/mødested.

”Jeg har i dag taget den svære beslutning, at melde mig ud af Nye Borgerlige. Det har været en virkelig svær beslutning fordi jeg aldrig har været medlem af andre partier, og fordi jeg langt hen ad vejen er Nye Borgerlig i hjertet. 

Da jeg valgte at kaste mig ind i politik, blev jeg advaret om at politik er beskidt og at i politik har man ingen venner. Politik er beskidt, men heldigvis viste tesen om vennerne sig ikke at holde helt stik. Jeg har her mødt nogle mennesker, jeg ved vil være mine venner for livet, nogle jeg håber, vil blive ved at være mine venner, og så selvfølgelig desværre også det modsatte,” fortæller Henriette Ergemann, som altså nu er fortid i Nye Borgerlige.

Udmeldelsen kommer efter, at Henriette Ergemann måtte trække sig fra posten som næstformand i Nye Borgerlige, en post hun kun nåede at bestride i mindre end 14 dage, og som medførte en massiv mediestorm grundet en række uheldige opslag på Facebook, som er flere år gammel, omhandlende Covid-19 og vacciner.

”Det har været hårdt for både min familie og mig selv, og det er ikke noget jeg ønsker for min værste fjende.  Hårdt fordi pressen har været umenneskelige, selvom de blot gør deres ”beskidte” job, men endnu hårdere, fordi jeg har erfaret at folk i egne rækker, folk jeg naivt troede man havde et fællesskab med, har været medvirkende til at føre kniven og bl.a. fodret pressen med screenshots mm,” fortæller Henriette Ergemann, og fortsætter,

”Jeg har tænkt meget de sidste par uger, og er kommet til den konklusion, at hvis mine ambitioner rækker til mere end kommunalpolitik, vil opgaven være umulig som det ser ud nu, og ikke mindst her. De personer, der ikke ønskede mig på næstformandsposten, vil næppe have ændret mening om mig næste gang jeg stiller mig i spil til en post, hvad enten det måtte være samme post eller folketingskandidat.”

Måske et nyt politisk parti

Også Tony Voldby har forladt Nye Borgerlige.

”Jeg melder mig ud af Nye borgerlige af flere grunde, for det første på grund af det organisatoriske i partiet, politiken er jeg stadigvæk helt enig i og så er det den måde man har behandlet Henriette på, hvordan formanden for Nye Borgerlige har talt usandt til hovedbestyrelsen, det er den e-mail som den organisatoriske næstformand har sendt ud til medlemmerne hvor han kastede Henriette under bussen, det alle de ting som gør, at det kan jeg ikke se mig selv i længere,” fortæller Tony Voldby, og fortsætter

”Jeg har meddelt administrationen i Kalundborg Kommune, at Henriette og jeg fra nu af repræsenterer ’Frit Borgerligt Fællesskab’ i kommunalbestyrelsen.”

’Frit Borgerligt Fællesskab’ er i følge Tony Voldby en landsdækkende lokalliste som måske på sigt kan blive et nyt politisk parti.

Del