Medvind til lokale efteruddannelser

Begge tilbud er en del af et projekt, som er blevet til, i tæt samarbejde mellem Novo Nordisk Manufacturing Kalundborg og Professionshøjskolen Absalon i Kalundborg.

Medvind til lokale efteruddannelser I alt er ca. 40 medarbejdere fra Novo Nordisk og syv medarbejdere fra den øvrige industri nu startet på de to hold.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

I sidste uge begyndte en gruppe lokale medarbejdere på to nye efteruddannelser: Diplomuddannelsen i bioteknologi, procesteknologi og kemi samt Akademiuddannelsen i automation og drift. Begge tilbud er en del af et projekt, som er blevet til, i tæt samarbejde mellem Novo Nordisk Manufacturing Kalundborg og Professionshøjskolen Absalon i Kalundborg.

Medarbejdere fra Novo Nordisk fylder godt op på de to hold – men begge hold har også deltagelse af medarbejdere fra den øvrige industri. I maj startede ansøgningsperioden for begge uddannelser. I alt er ca. 40 medarbejdere fra Novo Nordisk og syv medarbejdere fra den øvrige industri nu startet på de to hold, der netop er startet op her efter sommerferien. Den store interesse for efteruddannelserne kunne allerede mærkes til et velbesøgt åbent hus hos Absalon, med mere end 100 gæster. Her var det muligt, at høre mere om uddannelsernes krav, indhold og niveau.

Skal forberede til fremtidens kvalifikationsbehov

Michael Hallgren, der er produktionsdirektør hos Novo Nordisk Kalundborg, forklarer, at de to efteruddannelsestilbud er, at forberede medarbejdere bedre til fremtidens kvalifikationsbehov.

“I takt med at produktionen er under hastig udvikling, må vi sikre at vores medarbejdere tilegner sig de nødvendige kompetencer og viden. De to efteruddannelsestilbud skal hjælpe os med det nødvendig kompetenceløft ift. fremtidens produktionsteknologier,” siger Michael Hallgren.

Tæt samarbejde

De to specialiseringer er blevet identificeret i tæt samarbejde med Absalon: ”Vi har i forvejen gode samarbejdsrelationer, som vi har trukket på i forbindelse med at få efteruddannelserne i gang. Sammen med Novo Nordisk har vi identificeret behovet blandt nogle personalegrupper, som har betydet, at vi som noget nyt nu kan udbyde en akademiuddannelse i tillæg til den diplomuddannelse, vi har udbudt i flere år, og som med dette samarbejde har fået et rigtig flot optag. Det er et samarbejde, som vi fortsat ser frem til, idet viden og erfaringer fra industrien også vil blive en del af undervisningen,” siger Conni Edith Simonsen, Centerchef hos Professionshøjskolen Absalon.

En af de besøgende Pelle Nielsen, operatør i en af Novo Nordisk fabrikker, er startet på Akademiuddannelsen i automation og drift: ”Jeg har været i min stilling i syv år, og er efterhånden blevet mere interesseret i det tekniske omkring produktionen. På kurser har vi bl.a. fået kendskab til PLC-styring, hvor jeg fandt ud af, at jeg gerne ville mere med styreprogrammer og udstyr. Uddannelsen giver et fundament for at søge nye veje efterfølgende og arbejde med opgaver som ligger hos teknikere eller supportere,” fortæller Pelle Nielsen.

Katrine Lemming Blicher, der er operatør i en anden af Novo Nordisk fabrikker og påbegyndt Diplomuddannelsen i bioteknologi, procesteknologi og kemi, supplerer: ”Jeg startede som procesoperatørelev, og havde et ønske om at læse videre, når jeg havde fået mere praktisk erfaring. Efteruddannelsen er attraktiv, fordi den giver mulighed for større indblik i teori om udstyr og processer, og åbner for udviklingsmuligheder. Jeg får mulighed for, at bruge den viden og udnytte de ressourcer, jeg allerede har om produktionen, i kombination med det nye, som jeg kommer til at lære,” fortæller Katrine, som havde overvejet at læse kurser på aftenhold ved siden af arbejdet.

Begge uddannelser varer tre år, og finder sted på Campus Kalundborg på Stejlhøj.

Del