Med tanke for andre i den søde juletid

Igen i år samler en skoleklasse fra Høng Skole pakker ind til brugerne af Medborgerhuset i Kalundborg

Med tanke for andre i den søde juletid
Eleverne fra 5. X på Høng Skole vil igen i år sørge for gaverne til brugerne af Medborgerhuset. Du kan også bidrage. Privatfoto

Af Jens Nielsen

Igen i år samler en skoleklasse fra Høng Skole pakker ind til brugerne af Medborgerhuset i Kalundborg. I år er det 5. X der står for eventen, hvor man som borger kan aflevere en pakke og som tak få et stykke julepynt og på den måde støtte den gode sag.

Indsamlingen starter tirsdag d. 28.november kl. 13-16 på torvet i Høng Centret. Tirsdag eftermiddag bliver der stillet et pakkebur på torvet, hvor borgerne i Kalundborg Kommune kan aflevere pakker indtil d. 18.december. Pakkerne bliver nemlig leveret til Medborgerhuset d. 19.december.

5.X vil sidde på torvet og lave julepynt tirsdag d. 28. november, så når man afleverer en pakke til Medborgerhuset, kan man få et stykke hjemmelavet julepynt i bytte som tak. Eleverne pakker også gerne pakkerne ind, når de modtager dem. 

”Det er kun fantasien, der sætter grænsen for, hvad gaver angår. Det kan være et par varme handsker, et flot stearinlys, en deodorant, en vinterjakke, som du ikke bruger mere, en pose kaffe, lækker chokolade, en pose med bland-selv-slik, et gavekort til Netto, en sød julenisse, en biografbillet eller sko og tøj som du ikke bruger mere,” fortæller Jeanette Kjærgaard Christensen, børnehaveklasseleder på Høng Skole.

Der må gerne stå på pakkerne, hvad der er i, om det er til en dame, herre, et barn, og evt. hvilken størrelse det er, så er det nemmere for Medborgerhuset at fordele pakkerne til den helt rigtige modtager.

Man kan aflevere pakker helt indtil d. 18.12 på torvet i Høng Centret.

Jeg er rigtig glad for og taknemmelig over, at vi har sådan et godt samarbejde med Eva fra MEGA, Mogens Gyldenvang og butikkerne i Høng Centret. Det er fantastisk med den lokale opbakning og støtte. Det er vi utrolig glade for og stolte over. 

Den 19.december vil 5.x aflevere pakkerne til Medborgerhuset. Traditionen tro vil Marianne, der er leder af Medborgerhuset, fortælle eleverne om arbejdet i og omkring Medborgerhuset; om deres borgere og om deres traditioner. Eleverne vil også blive tilbudt et måltid mad. De vil kunne vælge mellem pasta med kødsovs eller risengrød. 

”Det er 9. gang, at en klasse fra Høng Skole samler pakker til Medborgerhuset i Kalundborg, og det plejer at være en stor succes. Sidste år slog vi alle rekorder med 649 pakker!!! Medborgerhuset blev SÅ glade, og de tager hvert år imod gaverne med stor taknemmelighed og begejstring. De bliver hvert år meget rørt over, at Høng Skole, borgerne i Høng By og butikkerne i Høng Centret tænker på dem og gør en indsats for at skabe ekstra glæde og julehygge hos deres borgere i en mørk tid, hvor man godt kan føle sig ensom,” fortæller Jeanette Kjærgaard Christensen.

Del