Massiv jordkørsel ødelægger rabatterne på små veje

De mange lastbiler som er sat ind på opgaven, (vi talte mindst 15 forskellige lastbiler torsdag formiddag) har svært ved at passere hinanden på de små veje og derfor bliver rabatterne ødelagt i det våde vejr.

Massiv jordkørsel ødelægger rabatterne på små veje Rabatterne på Gåsetoftevej og Elledevej er kørt i stykker af store lastbiler som har svært ved at passere hinanden på de små veje. Foto: Jens Nielsen

Foto og tekst af Jens Nielsen

Rabatterne på Gåsetoftevej og Elledevej i Kalundborg er mange steder kørt op da store lastbiler har svært ved at passere hinanden. Der foregår lige nu en massiv trafik af lastbiler med jord fra flere byggerier i Kalundborg.

Der foregår i øjeblikket en massiv kørsel af jord fra bl.a. den store byggeplads på Stejlhøj hvor Novo Nordisk er i gang med en stor udvidelse. Jorden køres ad Gåsetoftevej og Elledevej til Kallerupvej hvor det bruges til regulering af en mark.

De mange lastbiler som er sat ind på opgaven, (vi talte mindst 15 forskellige lastbiler torsdag formiddag) har svært ved at passere hinanden på de små veje og derfor bliver rabatterne ødelagt i det våde vejr, men der er faktisk ikke så meget at gøre ved problemet siger Michel van der Linden, der er direktør i Kalundborg Kommune.

Det er helt normalt at man flytter jord i forbindelse med byggerier, og for at komme frem til det sted hvor det skal deponeres kan der forekomme kørsel på små veje, men det er jo en offentlig vej så det er helt lovligt det der foregår, men vi har gjort entreprenøren opmærksom på, at det måske ikke er så smart at man kun kører til et sted hele tiden og har opfordret til at kørslen fordeles på flere adresser, netop for ikke at få ødelagt de mindre veje, men der er stor aktivitet i Kalundborg lige nu og det giver meget trafik med jordkørsel” fortæller Michel van der Linden, og fortsætter,

”Der er jo ikke tale om at rabatterne bliver ødelagt med vilje, så det vil blive udbedret i forbindelse med det almindelige vedligehold af rabatterne.”

Der er givet en tilladelse til at jorden kan deponeres på den pågældende mark, så alle regler er overholdt i forbindelse med jordkørslen.

Del