Masser af vind på snuden

I dag, Kristi Himmelfartsdag, blev godt 200 motionscykelryttere sendt af sted på to forskellige ruter på henholdsvis 110 og 150 km i det traditionsrige motionsløb. Esbern Snares Løbet 2022.

Masser af vind på snuden Der er en uskreven regel som siger, at cykelløb og motionsløb arrangeret af Kalundborg Cykle Club pr. definition skal være hårde. Dette gælder naturligvis også for Esbern Snares Løbet. I år blev cykelløbet ekstra hårdt grundet den kraftige vind. Foto: Jens Nielsen

Tekst og foto af Jens Nielsen

207 motionscykelryttere var i dag, Kristi Himmelfartsdag, til start i det klassiske Esbern Snares Løbet, arrangeret af Kalundborg Cykle Club, med start og mål ved Rørby Skole.

I dag, Kristi Himmelfartsdag, blev godt 200 motionscykelryttere sendt af sted på to forskellige ruter på henholdsvis 110 og 150 km i det traditionsrige motionsløb. Esbern Snares Løbet 2022.

Interessen for motionscykelløbet har ikke været så stor som tidligere. Billetterne er normalt revet væk på rekordtid og der plejer at være 450 startende, men sådan blev det ikke i år.

”Alle cykelløb har færre tilmeldt end før corona, mange cykelløb er faktisk også blevet aflyst grundet manglende deltagere,” fortalte klubben formand Mikkel Pagh lige inden de godt 200 ryttere blev sendt afsted fra Rørby Skole, som har været base for cykelløbet, som Kalundborg Cykle Club i mange år har været arrangør af.

Der er en uskreven regel som siger, at cykelløb og motionsløb arrangeret af Kalundborg Cykle Club pr. definition skal være hårde. Dette gælder naturligvis også for Esbern Snares Løbet. I år blev cykelløbet ekstra hårdt grundet den kraftige vind.

Løbets 150 km rute er en af Sjællands hårdeste, med sine ca. 1300 højdemeter.

Til gengæld kan deltagerne nyde noget af den smukkeste natur Danmark kan præstere. Fra Vesterlyng over bjergene i nord, gennem den idylliske skov ved Strids Mølle, til udsigten over Tissø.

De to ruter tog deltagerne via små landsbyer og kringlede veje ud til E155, hvor Bregningebakken varmede benene lidt op.
Herefter gik det over Eskebjerg Vesterlyng, hvor rytterne kunne opleve det enestående naturområde med løsgående heste og køer.
Da Havnsø var rundet gik det langs stranden, forbi Sanddobberne og frem mod Kårup Bakke, der bød rytterne velkommen til bjergene i Odsherred, faktisk hele 40 kilometer med bakker som perler på en snor.
Herefter var ruten lettere kuperet indtil deltagerne mødte Bjergsted Bakke efter knap 105 km.

Vel gennem Svebølle blev Rangle Mølle og Strids Mølle passeret, inden deltagerne rundede Tissø og herfra var der ikke langt til mål i Rørby.

Tilbage i mål ved Rørby Skole var der så den helt store buffet til alle deltagere med partyskinke og pastasalat.

Hurtigste cykelrytter på 110 km. ruten brugte lige 3 timer mens hurtigste rytter på 150 km. ruten brugte 3 timer og 48 minutter

Del