Masser af våde udfordringer på Møllebakken på søndag

Som altid, har Kalundborg CC tilføjet nye elementer til ruten, så der bliver rigeligt med tekniske udfordringer til deltagerne. 

Masser af våde udfordringer på Møllebakken på søndag
Møllebakken byder på masser af udfordringer på søndag. Arkivfoto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Kalundborg Cykle Club står søndag som arrangør af finalen i den landsdækkende cykelcross cup. Det foregår som sædvanlig på Møllebakken, der er bredt anerkendt som det bedste sted i Danmark til denne action prægede terræn-disciplin.

På søndag den 8. januar afvikler Kalundborg CC endnu engang cyklecross på Møllebakken, Kalundborg CC forventer et flot felt på lidt over 150 ryttere, og de skal over fem starter konkurrere på en ca. 2,6 km lang rute. Som altid, har Kalundborg CC tilføjet nye elementer til ruten, så der bliver rigeligt med tekniske udfordringer til deltagerne. 

Stævnet indledes kl. 9.30 med de yngste op til og med 14 år, og dagen slutter med de mandlige eliteryttere som sendes afsted 14.30 til en lille times ræs.

Ruten er - som altid - blandt de absolut bedste i Danmark, og det skyldes ikke mindst de fantastiske forhold der er for cyklecross på Møllebakken. Svær- og hårdhedsgrad er i den skrappe ende, og oversigtsforholdene for tilskuere er i en klasse for sig. Og så har regnen de seneste dage på ingen måde gjort ruten lettere, oplyser løbsleder Mikkel Pagh fra Kalundborg CC.

I cykelcross kører deltagerne på cykler der ved første øjekast ligner almindelige racercykel, men der er flere forskelle der gør at man kommer hurtigt rundt i terrænet. Eksempelvis er stel, bremser og dæk optimeret til at håndtere alle former for underlag, inklusive mudder, og det bliver der helt sikkert nok af på søndag.

Den lokale arrangerede klub har ikke selv deltagere med til søndags løb på Møllebakken.

Del