Masser af overskudsmad blev delt ud lillejuleaften

De 25 frivillige som brugte lillejuleaften i Madoasen pakkede maden i poser til de udvalgte familier, som så var sat til at hente deres mad på bestemte tidspunkter

Masser af overskudsmad blev delt ud lillejuleaften
25 frivillige brugte lillejuleaften til at dele overskudsmad ud i Madoasen på Kalundborg Station. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Overskudsmad fra en række supermarkeder blev lillejuleaften delt ud til familier som sidder hårdt i det, og hvor julen kan være en uoverskuelig udgift. Det var foreningen Stop Spild Lokalt Kalundborg, som stod for uddelingen af overskudsmad.

Masser af frivillige ildsjæle brugte det meste af deres lillejuleaften til at hjælpe familier som har det hårdt i julen.

De var fredag aften mødt op i Madoasen på Kalundborg Station, for at være med til at dele overskudsmad ud, mad som en række supermarkeder havde doneret.

Omkring 60 familier var på forhånd blevet godkendt til at modtage overskudsmad, og til dem var der masser af mad i form af frugt, grønt, brød, kød og godter.

-Jeg har aldrig set så meget mad i hele mit liv, det er helt vanvittigt, madvarer som ellers var blevet smidt ud, der er alene 16 kasser med piskefløde, jeg er målløs, fortæller Linda Kragh Strand, som. står i spidsen for Madoasen, og fortsætter, -Omkring 60 er godkendt på forhånd til at komme og hente mad men der er mad til 100 mere, og havde jeg vist at der var så meget mad kunne vi sagtens have godkendt 60 mere, vi har fået henvendelser nok, men nu laver vi et opslag på Facebook, at man kan bare komme forbi.

De 25 frivillige som brugte lillejuleaften i Madoasen pakkede maden i poser til de udvalgte familier, som så var sat til at hente deres mad på bestemte tidspunkter så ikke for mange blev forsamlet på en gang.

Supermarkederne Meny, Kvickly, Netto, Rema 1000 Klosterparkvej, 365 Kalundborg og Dagli’Brugsen i Raklev havde doneret deres overskudsmad til Stop Spild Lokalt Kalundborg, mad som ellers var blevet smidt ud.

Lige omkring midnat kunne Stop Spild Lokalt melde, at alt overskudsmad var afhentet.

Stop Spild Lokalt i Høng havde lillejuleaften et lignende arrangement og her er der også rigtigt mange som har fået glæde af overskudsmaden fra lokale supermarkeder.

Del