Masser af lys og lamper på 500 kvadratmeter

Mange kunder kiggede forbi på åbningsdagen for at se den nye lampeforretning.

Masser af lys og lamper på 500 kvadratmeter
Jesper og Brian Thomsen slog fredag dørene op til deres nye forretning Lysmesteren i Elmegade i Kalundborg. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Lysmesteren i Elmegade i Kalundborg slog fredag dørene op til en helt ny forretning. 500 kvadratmeter med belysning er forretningen en af Sjællands største af sin slags.

Brødrene Jesper og Brian Thomsen har brugt den sidste lille måned til at ombygge deres store forretning i Elmegade fra en Expert forretning til en topmoderne Lysmesteren. De sidste dage har der været ekstra travlt for at blive helt færdig til åbningen fredag.

-Vi har arbejdet til sendt de sidste dage, men nu er vi klar, og det kan godt være der lige er nogle papkasser som er sat ud i en andet rum, men forretningen er klar, fortæller Jesper Thomsen, samtidig med at der tages imod de mange kunder som kiggede forbi Lysmesteren fredag eftermiddag, hvor der også blev budt på gløgg og æbleskiver.

Jesper og Brian Thomsen har planer om, at indrette et af de bagerste rum i forretningen som en dagligstue hvor de mange forskellige lamper så kan vises for kunderne, men det bliver nok først i det nye år.

Den nye 500 kvadratmeter store Lysmesteren fører alle de kendte mærker, bl.a. Louis Poulsen og Le Klint og Fritz Hansen, hvor Louis Poulsen har fået mest plads i den nye forretning.

Der er også blevet plads til en afdeling med lamper fra det lokale firma ReLiving, unikke lamper fremstillet af dele fra fx biler, inventar og industrimaskiner.

Jesper og Brian Thomsen får fremover en mere rolig hverdag end de har været vant til da de havde Expert forretning, dels er kundegruppen en anden og dels så vil der ikke komme så mange kunder med tekniske problemer som skal løses, men det glæder de sig begge til.

-Vi har jo haft Lysmesteren sammen med Expert i mange år, men vi har oplevet, at mange nu kommer og siger, at det er dejligt at der igen er en lampeforretning i Kalundborg, og vi har da også allerede solgt mange lamper, også i den dyre ende, fortæller Jesper Thomsen.

Fremkaldelse af billeder og pasfotos

Mens Jesper og Brian Thomsen havde Expert, var der mulighed for at få fremkaldt sine billeder og få taget pas- og kørekortbilleder. Den del har den nye Lysmesteren forretning beholdt, så man kan stadigvæk komme ind med sin telefon eller et usb-stick og få fremkaldt sine egne billeder og der er også mulighed for at få taget et billede til et nyt kørekort eller pas.

Åbningsfesten fortsætter hos Lysmesteren lørdag kl. 9.30-15 og søndag kl. 10-15

Del