Massage er ikke bare massage

”Jeg har diplomer for fysiurgisk massage, sportsmassør, muskelterapi og skadesterapi for det kræver mindst 450 timers undervisning i faget for at blive registreret alternativ behandler.”

Massage er ikke bare massage
Det er Angelique Vøgt og Tina Rasmussen som kunderne møder hos Massageterapi.nu i Kalundborg. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Det er godt et år siden, at Angelique Vøgt åbnede sin klinik Massageterapi.nu i Kalundborg, hvor der tilbydes flere forskellige former for massage og behandlinger. Og massage er ikke bare massage, siger Angelique.

Fysiurgisk massage tager udgangspunkt i kroppens anatomiske strukturer, altså muskler, knogler, sener, ledbånd og bindevæv og er en mere lægefaglig korrekt måde at massere på end f.eks. Wellness massage og Thaimassage.

Og lige netop fysiurgisk massage er det som Angelique Vøgt bl.a. tilbyder i sin klinik Massageterapi.nu.

”Jeg har taget en sundhedsfaglig grunduddannelse, jeg har 410 timer i den del og så 450 timers undervisning i massage,” fortæller Angelique Vøgt, og fortsætter,

”Jeg har diplomer for fysiurgisk massage, sportsmassør, muskelterapi og skadesterapi for det kræver mindst 450 timers undervisning i faget for at blive registreret alternativ behandler.”

Ifølge Angelique Vøgt er der flere gode grunde til at få massage – massage reducerer bl.a. stresshormonet Kortisol og øger mængden af “lykkehormonerne” Dopamin og Serotonin.

”Under min uddannelse blev jeg klar over, at massage faktisk er lige så effektivt mod angst som psykoterapi. Når man masserer, så sættes en masse fysiske processer i gang i kroppen, så udover spændte muskler er massage faktisk også godt for nedsættelse af angst, stress og depressioner. Det er der faktisk mange som ikke er klar over,” fortæller Angelique Vøgt, som også tilbyder aroma terapi, som er en blid massage, der åbner sindet, giver kroppen velvære og skaber en vidunderlig ro og balance i kroppen. Til behandlingen indgår en række æteriske olier.

Selvforkælelse

Udover forskellige former for massage tilbyder Massageterapi.nu også access bars og japansk facelift. Det er Tina Rasmussen, som er ansat et par dage om ugen, der tager sig af de to behandlinger.

access bars, er en energifrigivende behandling. Fingrene sættes på 32 punkter i hovedet og en enkelt gang på fødderne og på hænderne. Behandlingen kan hjælpe mod stress, tristhed, negative tanker og give en indre ro.

En japansk facelift behandling får dig til at føle dig afslappet og babyblød i ansigtet bag efter. Det er ren selvforkælelse og omsorg for sig selv, siger Tina Rasmussen.

En gang om måneden

Angelique Vøgt mener, at alle vil have godt af at få massage en gang om måneden.

”Folk har en tendens til først at komme, når det gør rigtigt ondt,” siger hun.

Massageterapi har adresse på Møllebakken 6 i Kalundborg.

Del