Maskinmesteruddannelsen - nu skal de unge bare gribe muligheden
"Vi tror så meget på, at vi får maskinmesteruddannelsen op at køre her i Kalundborg, der er studerende til det og der er arbejdspladser til det."

Af Jens Nielsen
Maskinmesterskolen Kalundborg markerede fredag, at de første elever har bestået den første del af maskinmesteruddannelsen. Det foregik på processkolen i Kalundborg, som der er et tæt samarbejde med.
Maskinmesterskolen i København, som nu også har en afdeling i Kalundborg, har gennemført det indledende værksteds- og projektforløb (M1 og M2), der udgør de første ni måneder af maskinmesteruddannelsen i de lokale værksteder i Holbæk og Kalundborg.
Det blev fejret fredag over middag med taler fra bl.a. rektor for Maskinmesterskolen i København og Kalundborg, Ulrik Bak Nielsen og erhvervschef Lene Bach Jørler, Kalundborgegnens Erhvervsråd.
Samtidig fik de studerende mulighed for at fremvise deres projekter, som var en avanceret øloplukker, en motorbør og en kampvogn på bælter, alt fremstillet helt fra bunden.
”De projekter som i dag bliver vist frem er faktisk fremstillet i Holbæk, men vi er så interesseret i, at de studerende fortsætter uddannelsen her i Kalundborg, så derfor bruger vi hver en anledning til at være i Kalundborg, bl.a. derfor foregår markeringen har i dag, faktisk tror vi så meget på det, at vi har døbt stedet Maskinmesterskolen Kalundborg,” fortæller rektor Ulrik Bak Nielsen, og fortsætter, ”Vi tror så meget på, at vi får maskinmesteruddannelsen op at køre her i Kalundborg, der er studerende til det og der er arbejdspladser til det, vi har erhvervslivet og kommunens opbakning til det, så nu skal de unge bare gribe muligheden.”
De studerende som fredag blev fejret i Kalundborg, skal de næste ni måneder ud i virksomhedspraktik inden de skal tilbage på skolebænken igen, forhåbentligt her i Kalundborg.
I Januar startede syv studerende på maskinmesteruddannelsen i Kalundborg og de håber nu, at de får mange flere medstuderende.