Måske feriecenter på Røsnæs

Punkt 14 på dagsordenen omhandlede en projektbeskrivelse af et muligt feriecenter på Røsnæs.

Måske feriecenter på Røsnæs Teknik- og Miljøudvalget afholdte møde torsdag den 2. december, hvor punkt 14 på dagsordenen omhandlede en projektbeskrivelse af et muligt feriecenter på Røsnæs.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Teknik- og Miljøudvalget afholdte møde torsdag den 2. december, og punkt 14 på dagsordenen omhandlede en projektbeskrivelse af et muligt feriecenter på Røsnæs.

En projektudvikler har anmodet kommunen om, at se på muligheden for, at etablere et kombineret feriecenter og fritidsanlæg, "Club Røs", øst for Ulstrup og nord for Dyrehøj Vingård.

Projektet, Club Røs, beskrives som et ferie- og fritidscenter med fokus på aktivitet og natur. Der skal være plads til 500 gæster. Centret skal indeholde 90-100 feriehuse med tilhørende sports- og velvære-aktiviteter. Club Røs adskiller sig imidlertid fra andre feriekoncepter ved at indtænke idrætshøjskole, fritidsboliger og foreningsliv ind i en samlet struktur. Centret skal ydermere indeholde forskellige sports- og idrætsanlæg som fx fodboldbaner, tennisbaner, og multihaller samt rekreative muligheder, restauranter, og caféer.

Hvorfor Røsnæs?

Projektudvikleren skriver i materialet, som Teknik- og miljøudvalget har modtaget, at man har valgt Røsnæs, fordi Røsnæs er en af Sjællands fineste naturperler. ”Det pågældende areal ligger i perfekt cykelafstand til en række attraktive aktiviteter. Eksempelvis Ulstrup Sydstrand, Røsnæs Havn, Golfbanen, Røsnæs fyr, mv. Endvidere er arealets ‘vest-grænse’ 250 meter fra byskiltet Ulstrup, hvilket giver en sammenhæng med lokalsamfundet. Natur skal opleves på naturens præmisser. Røsnæs byder på et fantastisk varieret terræn for motionscykelister. Røsnæsstien er den perfekte løbe- og vandrerute, og Røsnæs Havn er en oplagt base for svømme og vandsport,” står der i projektmaterialet.

Et enigt Teknik- og Miljøudvalg besluttede, at man til at begynde med vil bede beboere i lokalområdet om at komme med deres meninger og idéer om projektet. At realisere projektet forudsætter ydermere, at der udarbejdes et tillæg til kommuneplanen samt en lokalplan mv.

Del