Måske en ny Lundbye

10-årig Viktor vandt Lundbye konkurrence


 

Måske en ny Lundbye 10-årig Viktor Poulin Pedersen fra 4. klasse på Kalundborg Friskole sammen med Maja Lisa Engelhardt. Foto: Jens Nielsen.

Tekst og foto af Jens Nielsen

10-årig Viktor Poulin Pedersen fra 4. klasse på Kalundborg Friskole blev vinder af et flot litografi af Maja Lisa Engelhardt, i den konkurrence, som er afviklet for skoleklasser i forbindelse med den store Lundbye Kunstfestival.

I forbindelse med den store Lundbye Kunstfestival har flere skoleklasser været forbi Bispegården for at se udstillingen med værker af guldaldermalerne J.Th. Lundbye, P.C. Skovgaard og Lorenz Frølich.

De skoleklasser, der har været forbi Bispegården kunne deltage i en konkurrence, hvor de skulle tegne enten ud fra et af de udstillede værker eller ud fra fri fantasi.

Kunstner Maja Lisa Engelhardt og repræsentanter for Lundbye Festivalen har gennemgået tegningerne, og fundet en vinder, som blev afsløret tirsdag formiddag på Bispegården.

”Det er så skønt, at I har brugt så mange timer her, hvor I har kigget på Lundbye, og set hvor meget han elskede dyrene, og hvor meget han elskede naturen. Det har i været dygtige til at finde frem til i jeres tegninger,” sagde Maja Lisa Engelhardt, inden hun kunne kalde 10-årig Viktor Poulin Pedersen fra 4. klasse på Kalundborg Friskole frem, som vinder af konkurrencen.

”Du har lavet græsset, du har lavet jorden, du har lavet solen og så har du ret vildt tegnet den her himmel. Det her beviser, at du har lavet hele billedet, du har ikke bare lavet en fin lille gravhøj, jeg tror Lundbye oppe i sin himmel ville være glad for at se, at sådan en ung dreng har taget hele hans ide om landskab til sig. Det her er virkeligt så flot, det er et selvstændigt og flot værk, så det er spændende, hvad du har af muligheder fremover,” sagde Maja Lisa Engelhardt til den stolte vinder.

Viktor Poulin Pedersen fik, ud over en flot tale fra Maja Lisa Engelhardt, et flot litografi af den lokale kunstner.

Hele 4. klasse fra Kalundborg Friskole var med til præmieoverrækkelsen, hvor Kalundborg Kunstforening bød på is til hele klassen.

Del