Måske den største præstation nogensinde

Vi havde en forestilling om niveauet og hvor vi selv lå, men at vi endte, hvor vi gjorde, var lidt vildt,” siger Line Nedergaard. ”Det kom bag på os, at vi var så overlegne.”

Måske den største præstation nogensinde
Jacob Madsen og Line Nedergaard har en frisk sejr med i bagagen fra East Belgian Rally inden weekenden DM finale. Privatfoto

Af Jens Nielsen

Jacob Madsen/Line Nedergaard fra Glad Sport i Kalundborg var helt suveræne i weekendens East Belgian Rally i de belgiske Ardennerbjerge.

Makkerparret i Glad Sports hurtige Peugeot 208 Rally4 stillede til start i East Belgian Rally, som fandt sted lørdag i de belgiske Ardennerbjerge med base i byen St. Vith.

Løbet talte til det belgiske rallymesterskab, men også Stellantis Cuppen, som bliver kørt i Belgien og Frankrig. Den danske importør af Peugeot og Citroëns motorsportsprogram, Brian Madsen, har hjulpet Team Glad med at komme til start i Belgien.

Jacob Madsen/Line Nedergaard havde regnet med hård konkurrence fra de mange andre biler i samme klasse, men det skulle hurtigt vise sig, at Glad Sport fra Danmark var helt suveræne.

Sejren i Rally4-klassen i East Belgian Rally kom i hus efter at holdet fra Glad Sport var hurtigst på 10 af de 12 hastighedsprøver, ligesom duoen vandt med lidt over et minut til næste deltager, efter godt halvanden times rally.

“Det var en fantastisk weekend. Vi havde slet ikke forventet at vinde, for vi ville finde ud af, hvordan vi kunne klare os i Belgien. Vi havde en forestilling om niveauet og hvor vi selv lå, men at vi endte, hvor vi gjorde, var lidt vildt,” siger Line Nedergaard. ”Det kom bag på os, at vi var så overlegne.”

”Den er nok Jacob og Lines største præstation nogensinde og det har helt sikkert vakt opsigt i Belgien,” fortæller Jacob Glad fra Glad Sport.

Jagter guldmedaljer i weekenden

Med en dugfrisk belgisk rallysejr i bagagen, skal holdet forsvare føringen i Dansk Super Rally ved Rally Stoholm i Jylland, som køres den kommende weekend.

Jacob Madsen/Line Nedergaard (Ruds Vedby/Fårvang), som ligger i front for tabellen i mesterskabet, som går på tværs af alle klasser i feltet.

”Efter vores sejr i East Belgian Rally i lørdags er vi det mandskab i feltet, som er mest varme, så der er ingen undskyldninger for os. Line og jeg vil bare køre, sådan som vi plejer,” siger Jacob Madsen. ”Det bliver bedste mandskab, som vinder, og vi må bare gøre det så godt, som vi kan og samle flest mulige point sammen.”

Som finale udløser Rally Stoholm dobbelte mesterskabspoint i forhold til de fire foregående afdelinger af Dansk Super Rally.

”Den regel gør os lidt mere sårbare, for hvis vi er uheldige, kan vi ikke bare miste føringen, men også titlen i klassen,” forklarer Jacob Madsen.

”Vores fokus ligger på at holde føringen og vinde Dansk Super Rally generelt,” slår Line Nedergaard fast. ”Jeg vil ikke sige, at vi har en fordel, fordi vi vandt i Belgien i weekenden, men vi er i hvert fald varme.”

Sidste år var det Kenneth Madsen/Mette Felthaus fra Glad Sport som ikke blot kunne vinde Rally Stoholm generelt, men som også tog det samlede sejr i Dansk Super Rally og dermed danmarksmesterskabet.

I år stiller de til start i deres nye Citroën C3 Rally2, der yder 280 hk, som fordeles til alle fire trækkende hjul.

”Jeg forventer, at det bliver et godt rally med nogle udfordrende prøver. At køre over to dage, hvor der er noget mørkekørsel, kan vi godt lide,” siger Mette Felthaus.

”Jeg forventer, at det bliver et godt rally med nogle udfordrende prøver. At køre over to dage, hvor der er noget mørkekørsel, kan vi godt lide,” siger Mette Felthaus. ”Jeg er en natteblind muldvarp, hvis jeg selv skal køre, men disse her konditioner elsker vi. Du registrerer ikke tilskuerne, men registrerer blitz fra fotografer, og selv om du har meget lys på rallybilen, kræver det så meget for første- og andenkøreren. Kenneth skal stole meget mere på mig, og det giver bare et ekstra krydderi.”

”Det er både godt og ondt med de dobbelte point. Sker der noget, kan du ryge fra førstepladsen til bunden. Det er afgørende, at du ikke selv får problemer. Det kan vende op og ned på alt og alle,” siger Kenneth Madsen. ”Vi har kniven på struben. Vi fører Rally2-klassen, og vi vil give fuld gas fra start og prøve at holde de andre stangen.”

Sidste år sikrede Kenneth Madsen/Mette Felthaus sig den samlede sejr i Dansk Super Rally. Inden Rally Stoholm indtager de femtepladsen.

”Muligheden for en ny titel er der bestemt, men den er meget lille,” slår Kenneth Madsen fast. ”Det er et regnskab, man ikke kan regne på hjemmefra, men hvis vi vinder Rally Stoholm generelt, kan vi hjælpe Jacob og Line. Bare vi sikrer Dansk Super Rally-titlen til teamet.”

Del