Måske byens største udvalg af fyrværkeri

Det store udvalg er udstillet i forretningen, i form af attrapper, her kan kunderne så udfylde en bestillingsseddel, og mens der betales, pakker personalet varerne og de er klar til udlevering når kunden forlader butikken

Måske byens største udvalg af fyrværkeri
Rasmus Jensen fra Havecentret på Stejhøj er klar med et stort udvalg af fyrværkeri. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Salget af fyrværkeri fra Havecentret i Kalundborg er startet. Udvalget er meget stort. 

Selv om julen slet ikke er overstået endnu er der mange som er begyndt at tænke på nytårsaften, og dermed også fyrværkeri.

Den 15. december startede salget af fyrværkeri landet over, også i Havecentret på Stejlhøj i Kalundborg, hvor man mærker en stor interesse. De første kunder har da også allerede været forbi Havecentret for at handle. Det er dog ikke lovligt at skyde det købte fyrværkeri af før d. 27. december.

Sortimentet i Havecentret er igen i år meget stort, måske byens største, der er alt i raketter, store og små, batterier i mange størrelser, fontæner, bomberør, alt i hatte, bordbomber, pynt til bordene, og selvfølgelig sikkerhedsbriller i flere varianter.

-Igen i år har vi det fulde sortiment i Japan serien fra Aalborg Fyrværkerifabrik, sideløbende har vi også deres sortiment Black Label, som er et billigere alternativ til Japan serien, og i år har vi taget endnu et mærke ind, First Class, for på den måde at have et større udvalg i raketter, fortæller medindehaver af Havecentret i Kalundborg, Rasmus Jensen.

Prisen for et batteri varierer lige fra 100 kr. og til 2000 kr., men så er der også helt op til to kilo krudt i de dyreste.

-I år er der kommet flere raketter i sortimentet, men det er helt klart de store batterier som vi sælger flest af, siger Rasmus Jensen.

Det store udvalg er udstillet i forretningen, i form af attrapper, her kan kunderne så udfylde en bestillingsseddel, og mens der betales, pakker personalet varerne og de er klar til udlevering når kunden forlader butikken. Nemt og hurtigt.

”Hos os foregår alt indendørs, kunderne kan udfylde deres bestillingsseddel indendørs og fyrværkeriet udleveres også inde i varmen, det er her vi gør en forskel,” siger Rasmus Jensen

Året ud vil der hver dag være et nyt godt tilbud på fyrværkeri på Havecentrets Facebookside, https://www.facebook.com/havecentretkalundborg.dk/

Få et overblik over reglerne for salg og opbevaring af fyrværkeri her:

  • Man må købe fyrværkeri i danske butikker fra 15. december til 31. december.
  • Man må fyre fyrværkeri af fra 27. december til og med 1. januar.
  • Det er ulovligt at fyre fyrværkeri af resten af året.
  • Det er lovligt at opbevare fem kilo NEM (Netto Eksplosivstof Mængde). På fyrværkeriet kan man læse indholdet af NEM.
  • Det er ulovligt at købe fyrværkeri for alle under 18 år.
  • Personer mellem 15 og 18 må dog købe såkaldt helårsfyrværkeri. Det er blandt andet knaldperler, trækbordbomber og stjernekastere.
  • Al fyrværkeri, der sælges i Danmark, skal være CE-mærket. Mærket viser, at producenten har fået testet og godkendt sit fyrværkeri.

Kilde: Borger.dk.

Del