Maritimt center

Maritimt center

Jeg er naturligvis meget enig med indlæggene fra Jørgen T. Madsen og Martin Høgh Sørensen og Esben Hansen fra kommunalbestyrelsen, med hensyn til den besynderlige ide at placere et bibliotek på en plads i en af Danmarks største havnebyer, i et område hvor der er i forvejen er placeret Det Maritime Værksted, Vesthavnens bådlaug, Asgers Fisk, Marineforeningen og hvor Kalundborg Søfartsmuseum burde være – et maritimt område, hvor der også er en kiosk og kaffehus og hvor der bliver virkelig gode muligheder for offentlig badning og fritidsaktiviteter.

Turistmæssigt vil være det et scoop, i sommer uddelte søfartsmuseet brochurer i sommerhusområderne på Røsnæs, hvilket medførte mange gæster derfra fik set de mange billeder af Otto Stolteberg og fik set Kalundborg med en havn som en færgeby hvor der for år siden var 7 færger med anløb til Juelsminde, Samsø og Århus. Martin efterlyser bla. “trivsel i folkeskolen med for.eks genoplivning af søfart og fiskeri, medvirkende til håndværksuddannelser”.

Jeg kan i den forbindelse oplyse at jeg på vegne af Kalundborg Søfartsmuseum har skrevet rundt til kommunens uddannelsesteder og tilbudt rundvisninger og fortællinger om dansk søfart og havne. Har haft et positivt møde med repræsentanter fra Kalundborg Skolevæsen og går ud fra at starte i det nye skoleår til August.

Jeg har på vegne af Kalundborg Søfartsmuseum tilbudt at vi stiller museet til rådighed 2 formiddage om ugen og har nævnt dette overfor Det Maritine Værksted der er positiv overfor et samarbejde i den forbindelse – honorarfrit naturligvis.

Museet har fra Sømændenes Forbunds sidste år modtaget 10 000 kr. netop beregnet på oplysning om dansk søfart og mulighederne for en uddannelse til søs – den mulighed og tilbud vil vi gerne give.

Tommy Dinesen, Præstegade 9, Kalundborg.

Del