March gennem naturskønt område – for en god sag

”Baggrunden for Michaels Stoklunds idé var, at han i april 2021 mistede en kammerat, der døde af en overdosis narkotika. Michaels kammerat var min søn"

March gennem naturskønt område – for en god sag
Til venstre, Michael Stoklund, formand for Støttebenene og Michael Michael Olesen fra Recovery Bulls med beviset på den flotte donation. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Den nystartede forening, Støttebenene, sendte lørdag formiddag 150 deltagere afsted på en march, som bl.a. går gennem det naturskønne område Saltbæk Vig. Overskuddet fra arrangementet går til Recovery Bulls i Kalundborg.

Ildsjæle fra Kalundborg med den fælles interesse at gå march, har dannet foreningen Støttebenene, bl.a. med det formål at indsamle penge der skal doneres til arbejdet med unge misbrugere i Kalundborg Kommune.

Lørdag formiddag gik starten på foreningens første arrangement, en march med to forskellige ruter, en på 15 km og en på 35 km.

Starten gik fra rådhuset på Holbækvej og her er der også mål. Dog blev de deltagere som havde valgt 15 km ruten kørt med bus til Vesterlyng og skulle så gå retur til Kalundborg.

Helt ekstraordinært har Støttebenene fået lov til at gå gennem det naturskønne område Saltbæk Vig, et område som er fredet og hvor der normalt er adgang forbudt.

”Opbakningen er fantastisk. Vi havde håbet på 30 deltagere og kunne vi nå 50 så var vi stolte, og nu runder vi 150 deltagere, så det er vi meget tilfredse med,” fortæller Michael Stoklund, formand for Støttebenene, og fortsætter, ”Vi har mødt så meget velvilje hele vejen rundt i forbindelse med vores første arrangement, også på grund af det gode formål. Alle kender nogen som har haft problemer med alkohol, narkotika, eller har forskellige symptomer efter at have været i krig. Selv har jeg mistet en god kammerat som døde af en overdosis, så hele overskuddet går til donation.”

45.000 kr.

Inden de mange deltagere blev sendt afsted fra rådhuset, fik de en række informationer om marchen, men også lidt historie om, hvorfor foreningen har set dagens lys samt overrækkelsen af 45.000 kr. til Recovery Bulls i Kalundborg.

”Baggrunden for Michaels Stoklunds idé var, at han i april 2021 mistede en kammerat, der døde af en overdosis narkotika. Michaels kammerat var min søn, så jeg og min familie er stolte over og taknemmelig for tanken om at gøre noget for de unge misbrugere,” sagde Bjarne Jensen, der bakker op om Støttebenene og er en del af Kalundborg Broderlaug, til de mange deltagere.

På vegne af Recovery Bulls modtog Michael Olesen de 45.000 kr.

I motivationen for uddelingen af det flotte pengebeløb står der:

”Bestyrelsen har valgt at årets donation skal gå til Recovery Bulls i Kalundborg til deres arbejde med unge misbrugere og socialt udsatte. I fortjener den allerstørste anerkendelse for jeres arbejde.”

Del