Mangler personer som vil gøre en forskel for børn og unge

Mangler personer som vil gøre en forskel for børn og unge Ungerådgivere ved headspace, Yasemin Ucar (tv) og Jonas Hamborg Jensen samt Lisbeth Smidth Jensen og Maj Jørgensen, to af de frivillige. Foto: Gitte Korsgaard.

Af Jens Nielsen

Headspace som er et gratis og anonymt rådgivningstilbud målrettet børn og unge i alderen 12-25 år, mangler frivillige ungerådgivere som brænder for at hjælpe børn og unge.

Under mottoet ”nogen at tale med” er Headspace Kalundborg et tilbud på de unges præmisser, hvor unge både kan lave en aftale på forhånd, komme direkte ind fra gaden, SMS’e eller chatte med en af Headspaces ungerådgivere. 

Headspace favner både professionelle og frivillige i et arbejdsfællesskab og samarbejder med Kalundborg Kommune.

Mangler frivillige

Headspace Kalundborg søger lige nu frivillige, der brænder for at hjælpe unge.

Headspace er vilde med mangfoldighed i frivilliggruppen, og du kan derfor være studerende, jobsøgende, arbejdende eller pensionist. Det vigtigste er, at du har en stor lyst til samtaler med unge, der har brug for nogen at tale med.

I Headspace er ingen problemer for store eller for små, og derfor kan samtalerne med unge være om alt fra kærestesorger og konflikter i familien til svære følelser som ensomhed, bekymring og lavt selvværd.

”Vi er meget åbne over for både alder, baggrund og man har ikke nøde at have en socialfaglig baggrund for at blive ungerådgiver, det er bare vigtigt, at man har en passion for at hjælpe unge,” fortæller Yasemin Ucar, og fortsætter,

”Vores motto er, intet er for stort eller for småt, det kan være helt almindelige dagligdags problemer eller man bare mangler nogen at tale med, så er vi klar til at hjælpe, og vi har da også de mere alvorlige problemer, fx selvværdsproblemer og spiseforstyrrelse og så kan vi også hjælpe med mere praktiske ting som fx at finde en lejlighed.”

Hvis man skulle have interesse i at blive en del af Headpace Kalundborg, kan man ansøge via https://headspace.dk/frivillig/, eller kontakte centerchef Mette Truesen mt@headspace.dk,  på mobtiltlf. 53 73 30 12 eller daglig ansvarlig ungerådgiver Jonas Hamborg Jensen joha@headspace.dk,  på mobiltlf. 92 92 55 85.

Del