Mangler nu kun ca. 500.000 kr.

Det har givet pote, da de oplevede at sælge for godt en mio. kr. på mindre end fem timer.

Mangler nu kun ca. 500.000 kr.
Varehuschef, Kirsti Thygesen og Direktør Keld Haapanen, håber, at kunderne og de lokale vil investere i projektet, der betyder at ca. en fjerdedel af Kvicklys energiforbrug fremover bliver produceret på deres eget tag. Foto: Gitte Korsgaard.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Kvickly Kalundborg har fortsat gang i deres solcelle projekt. Der har netop åbnet op for, at man via Coop crowdfunding kan købe, og det har givet pote, da de oplevede at sælge for godt en mio. kr. på mindre end fem timer.

Projektet med at sætte solceller op på taget af det store varehus, er et projekt til 2.300.000 kr. Lokalbefolkningen har i et stykke tid haft mulighed for, at være en del af det grønne solcelleprojekt ved, at investere i projektet via et crowdfunding-lån. Nu kan alle crowdfundere via Coop altså også være med, og det har givet godt på kort tid. Nu mangler der kun godt en halv mio. kr.

Kvickly Kalundborgs idé om et crowdfunding-lån betyder, at de vil låne penge af lokalbefolkningen – i stedet for af banken – til at få solceller på taget. Varehuschef, Kirsti Thygesen og Direktør Keld Haapanen, håber, at kunderne og de lokale vil investere i projektet, der betyder at ca. en fjerdedel af Kvicklys energiforbrug fremover bliver produceret på deres eget tag.

Mulighed for en god forretning

”Det har ligget stille lokalt i et stykke tid, men da vi åbnede for crowdfundingen via Coop i forgårs, gik det altså stærkt. Vi hentede en mio. kr. på små fem timer. Men nu håber vi at kunne hente den sidste halve mio. hos lokale firmaer. Det er en god investering, da vi giver 3,5 pct. I rente og derudover er man med til at sikre et grønnere miljø i kommunen,” fortæller Keld Haapanen, direktør for Kalundborg Brugsforening, og fortsætter: ”Når det kører, vil det kunne producere strøm til det, der svarer til 150 familier pr år, hvilket er ca. 25 pct af vores forbrug.”

Med et crowdfunding-lån betaler Kvickly renter direkte til de forbrugere, der investerer i lånet, i stedet for til banken – og det er blandt de vigtigste grunde til, at Kvickly har valgt crowdfunding som finansieringskilde.

”Vi synes, at det er fantastisk at kunne give de lokale mulighed for at gøre en god forretning i en tid, hvor flere banker har lave eller negative renter på indlån. Det er en sikker investering, der både er en investering i et bedre klima, men også en investering i et stærkere lokalområde”, siger Keld Haapanen.

Omlægningen af energiforbruget i butikken er samtidig en del af Coops samlede klimaplan, hvor klimapåvirkningen fra driften af Coops ca. 1.100 butikker i Danmark skal være reduceret med 75% i 2025, og skal bidrage positivt til koncernens klimabalance i 2030.

Del