Mangler frivillige til at tale med unge

Headspace Kalundborg, som er et gratis og anonymt rådgivningstilbud målrettet børn og unge i alderen 12-25 år, mangler frivillige ungerådgivere.

Mangler frivillige til at tale med unge
Daglig ansvarlig ungerådgiver for Headspace Kalundborg, Jonas Hamborg Juel, yderst til højre, sammen med en række af de frivillige i Headspace Kalundborg. Arkivfoto: Jens Nilsen

Af gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Headspace Kalundborg, som er et gratis og anonymt rådgivningstilbud målrettet børn og unge i alderen 12-25 år, mangler frivillige ungerådgivere som brænder for at hjælpe børn og unge.

Headspace er vilde med mangfoldighed i frivilliggruppen, og opfordrer alle interesserede uanset faglig baggrund til at søge. Man kan derfor være studerende, jobsøgende, arbejdende eller pensionist. Det vigtigste er, at man har en stor lyst til samtaler med unge.

Under mottoet ”nogen at tale med” er Headspace Kalundborg et tilbud på de unges præmisser, hvor unge både kan lave en aftale på forhånd, komme direkte ind fra gaden, SMS’e eller chatte med en af Headspaces ungerådgivere. Headspace favner både professionelle og frivillige i et arbejdsfællesskab og samarbejder med Kalundborg Kommune.

Mangler frivillige

Headspace Kalundborg søger lige nu flere frivillige, der brænder for at hjælpe unge.

”Vi vil opfordre alle interesserede i at ansøge – man behøver ikke have en særlig baggrund eller helt bestemte kvalifikationer. Det vigtigste er, at man er god til at lytte og er parat til at indgå i et stærkt fællesskab, hvor alle er der for det samme: at ingen børn og unge skal stå alene med deres problemer. Som frivillig kan man foruden samtaler med unge også være med til at planlægge og gennemføre gruppeforløb, workshops og oplæg på skoler og uddannelser og være med forskellige events”. fortæller centerchef, Jonas Hamborg Juel, og fortsætter, ”Vi kan sagtens bruge 5 til 7 frivillige mere til vores team som også dækker en rådgivning i Høng torsdage kl. 13.30-17.”

Som frivillig i Headspace gennemgår man en uddannelse inden de frivillige mødes med de unge. I Headspace er ingen problemer for store eller for små, og derfor kan samtalerne med unge hanle om alt fra kærestesorger og konflikter i familien til svære følelser som ensomhed, bekymring og lavt selvværd. Rådgivningen er gratis, anonym og uforpligtende for alle unge mellem 12-25 år. Der er ingen ventetid, og alt foregår på de unge præmisser.

”De unge kommer med alle former og typer af udfordringer, bl.a. problemer med familien, skole og uddannelse, men også det at være pårørende til nogen som har det svært, selvskade, spiseforstyrrelse, vi møder alle former for udfordringer, nogen har været i kontakt med det offentlige system før mens andre er helt ukendte, men hos os er alle helt anonyme,” fortæller Jonas Hamborg Juel og fortsætter ””Det vigtige er, at de unge ved, at, i headspace kan du tale om alt. Intet er forkert, og vie er klar til at lytte og tale om lige præcis det, der fylder hos dig.”

Hvis man skulle have interesse i at blive en del af Headpace Kalundborg, kan man ansøge via https://headspace.dk/frivillig/, eller kontakte centerchef Jonas Hamborg Juel på tlf. 92 92 55 85 eller på mail: joha@headspace.dk Headspace Kalundborg har kontor i Kalundborg Hallerne.

Del