Mangler frivillige som vil gøre en forskel for børn og unge

Headspace er vilde med mangfoldighed i frivilliggruppen, og du kan derfor være studerende, jobsøgende, arbejdende eller pensionist. Det vigtigste er, at du har en stor lyst til samtaler med unge.

Mangler frivillige som vil gøre en forskel for børn og unge
Daglig ansvarlig ungerådgiver for Headspace Kalundborg, Jonas Hamborg Juel, yderst til højre, sammen med en række af de frivillige i Headspace Kalundborg. Foto: Jens Nilsen

Af Jens Nielsen

Headspace Kalundborg, som er et gratis og anonymt rådgivningstilbud målrettet børn og unge i alderen 12-25 år, mangler frivillige ungerådgivere som brænder for at hjælpe børn og unge.

Under mottoet ”nogen at tale med” er Headspace Kalundborg et tilbud på de unges præmisser, hvor unge både kan lave en aftale på forhånd, komme direkte ind fra gaden, SMS’e eller chatte med en af Headspaces ungerådgivere. 

Headspace favner både professionelle og frivillige i et arbejdsfællesskab og samarbejder med Kalundborg Kommune.

Mangler frivillige

Headspace Kalundborg søger lige nu flere frivillige, der brænder for at hjælpe unge.

Headspace er vilde med mangfoldighed i frivilliggruppen, og du kan derfor være studerende, jobsøgende, arbejdende eller pensionist. Det vigtigste er, at du har en stor lyst til samtaler med unge, der har brug for nogen at tale med.

”Vi har temmelig travlt, der er efterhånden mange unge som søger det her tilbud så det er af stor vigtighed at få nogle flere frivillige som gerne vil gøre en forskel for unge mennesker,” fortæller daglig ansvarlig ungerådgiver, Jonas Hamborg Juel, og fortsætter, ”Vi kan sagtens bruge 5 til 7 frivillige mere til vores team.”

Som frivillig i Headspace gennemgår man en uddannelse inden de frivillige mødes med de unge.

I Headspace er ingen problemer for store eller for små, og derfor kan samtalerne med unge være om alt fra kærestesorger og konflikter i familien til svære følelser som ensomhed, bekymring og lavt selvværd.

”De unge kommer med alle former og typer af udfordringer, bl.a. problemer med familien, skole og uddannelse, men også det at være pårørende til nogen som har det svært, selvskader, spiseforstyrrelse, vi møder alle former for udfordringer, nogen har været i kontakt med det offentlige system før mens andre er helt ukendte, men hos os er alle helt anonyme,” fortæller Jonas Hamborg Juel.

Hvis man skulle have interesse i at blive en del af Headpace Kalundborg, kan man ansøge via https://headspace.dk/frivillig/, eller kontakte daglig ansvarlig ungerådgiver Jonas Hamborg Juel på tlf. 92 92 55 85

Headspace Kalundborg har kontor i Kalundborghallen

Del