Mangler frivillige som vil gøre en forskel for børn og unge

Headspace favner både professionelle og frivillige i et arbejdsfællesskab og samarbejder med Kalundborg Kommune.

Mangler frivillige som vil gøre en forskel for børn og unge Fra venstre, Ea Bach Snedker, Jonas Hamborg Juel og Simon Larsen fra Headspace Kalundborg, her i mødelokalet. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Headspace Kalundborg, som er et gratis og anonymt rådgivningstilbud målrettet børn og unge i alderen 12-25 år, mangler frivillige ungerådgivere som brænder for at hjælpe børn og unge.

Under mottoet ”nogen at tale med” er Headspace Kalundborg et tilbud på de unges præmisser, hvor unge både kan lave en aftale på forhånd, komme direkte ind fra gaden, SMS’e eller chatte med en af Headspaces ungerådgivere. 

Headspace favner både professionelle og frivillige i et arbejdsfællesskab og samarbejder med Kalundborg Kommune.

Mangler frivillige

Headspace Kalundborg søger lige nu flere frivillige, der brænder for at hjælpe unge.

Headspace er vilde med mangfoldighed i frivilliggruppen, og du kan derfor være studerende, jobsøgende, arbejdende eller pensionist. Det vigtigste er, at du har en stor lyst til samtaler med unge, der har brug for nogen at tale med.

”Vi kan sagtens bruge 5-8 nye ungerådgivere og vi ved godt, at det lige nu kan være svært at skaffe frivillige, men vi håber, at vi med fælles hjælp kan finde en række nye ungerådgivere,” fortæller daglig ansvarlig ungerådgiver, Jonas Hamborg Juel.

Som frivillig i Headspace gennemgår man en uddannelse inden de frivillige mødes med de unge.

I Headspace er ingen problemer for store eller for små, og derfor kan samtalerne med unge være om alt fra kærestesorger og konflikter i familien til svære følelser som ensomhed, bekymring og lavt selvværd.

”De unge kommer med alle former og typer af udfordringer, bl.a. problemer med familien, skole og uddannelse, men også det at være pårørende til nogen som har det svært, selvskader, spiseforstyrrelse, vi møder alle former for udfordringer, nogen har været i kontakt med det offentlige system før mens andre er helt ukendte, men hos os er alle helt anonyme,” fortæller Jonas Hamborg Juel.

Hvis man skulle have interesse i at blive en del af Headpace Kalundborg, kan man ansøge via https://headspace.dk/frivillig/, eller kontakte daglig ansvarlig ungerådgiver Jonas Hamborg Juel på tlf. 92 92 55 85 eller ungerådgiver Ea Bach Snedker på tlf. 81 41 04 96.

Headspace Kalundborg har kontor i Kalundborghallen

Del