Mange er fortsat modstander af et feriecenter på Røsnæs

"folk kan få en timeout i et feriecenter hvor man kan blive tanket op i form af afslapning, aktiviteter og noget fællesskab, det her skal være en højskoleudgave af La Santa Sport"

Mange er fortsat modstander af et feriecenter på Røsnæs
Projektudvikler Steen Bosebjerg er idemanden bag Club Røs. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Kalundborg Kommune havde torsdag aften inviteret til borgermøde om et måske kommende feriecenter på Røsnæs. Mange er fortsat modstandere, men der er også en del som synes godt om projektet.

Røsnæs Forsamlingshus var fyldt til sidste plads da Kalundborg Kommune torsdag aften havde inviteret til borgermøde om et måske kommende feriecenter, Club Røs, et areal på ca. 28,5 hektar umiddelbart øst for Ulstrup, nord for Dyrehøj Vingård.

Projektet består af 90 feriehuse og 30 ferielejligheder, som skal udlejes i henhold til Sommerhusloven og som ved fuld belægning kan huse ca. 500 overnattende gæster. Feriecentret skal desuden indeholde restaurant, café, wellness faciliteter, indendørs og udendørs sportsfaciliteter, samt en nyetableret sø, der kan benyttes som badesø. Herudover indeholder projektet diverse tekniske anlæg til vandhåndtering, veje, stier, parkering m.v.

”Min tanke er at skabe et feriecenter hvor der er mulighed for, at folk kan få en timeout i et feriecenter hvor man kan blive tanket op i form af afslapning, aktiviteter og noget fællesskab, det her skal være en højskoleudgave af La Santa Sport,” sagde projektudvikler Steen Bosebjerg da han gennemgik projektet efter formand for Teknik- og Miljøudvalget, Jakob Beck Jensen (V), havde budt velkommen.

Efter gennemgang af projektet var der mulighed for at komme med kommentarer og spørgsmål, og dem var der rigtigt mange af.

Da projektet om Club Røs for første gang blev præsenteret for længe siden var modstanden stor fra sommerhusejere og beboere i området og sådan er det stadigvæk, men en del er dog også yderst positiv for projektet og mener det kan give helt nye muligheder på Røsnæs, bl.a. arbejdspladser, især til de helt unge, det vil give mere liv i området og det kan være med til at brugsen i Ulstrup nemmere kan overleve.

Blandt de mange modstandere var der flere som mente af projektet er ’varm luft’, en forrykt tanke, at ville anlægge et så stort feriecenter på en lille halvø, naturen vil blive trampet ned med så mange ekstra mennesker i området, og trafikken vil blive et stort problem, især i anlægsfasen.

John Wilken, aktiv i foreningen Nej til motorvej på Røsnæs, og modstander af projektet Club Røs, var især interesseret i, hvem der skal være investor i projektet.

”Det mest fornuftige svar som bør gives er, hvem investorerne skal være, det har projektudvikleren endnu ikke løftet sløret for,” sagde han.

Til det sagde Steen Bosebjerg, at så længe der ikke ligger en færdig lokalplan for området så kan det ikke lade sig gøre at tiltrække investorer, så hvem der måske vil investere i de ambitiøse planer for et feriecenter på Røsnæs, står stadigvæk hen i det uvisse.

Blandt de mere positive kommentarer kom fra bl.a. Mogens Anholm, der har boet på Røsnæs siden 1969.

”Jeg har oplevet en stor del af den udvikling som har været på Røsnæs, bl.a. den store debat som var dengang man ville bygge sommerhuse på Røsnæs, jeg synes det er fantastisk, at vi får andre mennesker til Røsnæs, vi har lov til at være uenige og det skal vi blive ved med men vi skal holde sammen, her er der blandt en mulighed for, at Røsnæs kan få bl.a. en flot idrætshal som kan benyttes af de lokale og så vil det give en række af fritidsjob, ligesom det vil blive et plus for brugsen,” sagde han.

Kalundborg Kommune har sendt planforslaget i høring for et ferie- og fritidscenter på Røsnæs i 8 uger og alle som har såvel positive som negative høringssvar opfordres til at sende dem til Kalundborg Kommune senest d. 4. marts.

”Vi har en politik om, at vi ønsker at udvikle vores landdistriktsområder og vi ønsker også at udvikle turisme og det synes kommunalbestyrelsen at det her projekt peger godt ind i, og det passer godt ind i den udvikling der har været her på Røsnæs de senere år,” sagde Jakob Beck Jensen til de mange fremmødte.

Del