Manden, der reddede Carmen Curlers

Nu kan du høre frisør Søren Unmacks fortælling om, hvordan successen startede.

Manden, der reddede Carmen Curlers
Foto: Museum Vestsjælland

Af Lasse Petersen

Frisør Søren Unmack var en af idémændene bag Carmen Curlers, og den 5. november kan du høre historien.

Manden, der reddede Carmen Curlers, er på Kalundborg Museum den 5. november kl. 14-16.

Søren Unmack er uddannet frisør og arbejdede i en frisørsalon i Kalundborg. Efter nogle år fik han dog lyst til at lave noget andet og kommer igennem en ven til samtale hos Arne Bybjerg. Bybjerg spørger, hvilket stjernetegn Søren Unmack er født i. Han er tyr og Bybjerg opremser tyrens kendetegn: påholdende, giver ikke op, er ihærdig og bliver ved til det sidste, og han afslutter med ”dig kan jeg sgu godt bruge – hvornår kan du starte”.

Bybjerg er ved at gå konkurs, da Unmack bliver ansat. 10.000 producerede Carmen Curlers sæt er kommet retur, da ingen kan sælge dem. I starten var Carmen Curlers funktion lidt lige som en føntørrer, hvor man brugte curlers i det våde hår for at tørre håret.

Søren Unmack får ideen til, at Carmen Curlers skal bruges i tørt hår. Det var en kæmpe fordel, da man i 1960erne sjældent vaskede hår mere end en gang om ugen. Med Carmen Curlers kunne man bare friske frisuren op i det tørre hår – ”Bliv en ny kvinde på 10 min.”

Efter Søren Unmacks fortælling er der mulighed for at se udstillingen Carmen Curlers – Iscenesat.

Det er nødvendigt at købe billet på forhånd via: vestmuseum.billetexpressen.dk. Kaffe og kage og entre til museet er inkluderet i billetten.

Del