Politiet med skarpladte våben: Mand gik rundt med pistol i Netto

"Med sådan en melding kan der måske være tale om et røveri som er under opsejling, så det er derfor vi med forskellige patruljer og med forskellig bevæbning af den mere alvorlige kaliber, møder talstærkt op."

Politiet med skarpladte våben: Mand gik rundt med pistol i Netto
Politiet var mødt talstærkt op ved Netto i Kalundborg i form af syv biler med kampklædte betjente med skarpladte våben. Foto: Jens Nielsen

Af Gitte Korsgaard & Jens Nielsen

Tirsdag aften omkring kl. 18.30 blev politiet tilkaldt til Netto på Nytorv i Kalundborg, da en meget beruset mand gik rundt inde i Netto med en pistol under jakken.

Politiet med kampklædte betjente var massivt til stede ved Netto i Kalundborg tirsdag aften, idet bekymrede kunder og personale i supermarkedet havde alarmeret politiet, fordi en meget beruset mand gik rundt inde i butikken med en pistol under jakken.

Martin Bjerregaard ved Midt- og Vestsjællands Politi fortæller, at Politiet fik flere anmeldelser kl. 18.38 om, at en mand gik rundt på Nytorv i Kalundborg og, at han var i besiddelse af en pistol. Vidner holdt øje med manden som gik ind i Netto inden politiet nåede frem.

"Med sådan en melding kan der måske være tale om et røveri som er under opsejling, så det er derfor vi med forskellige patruljer og med forskellig bevæbning af den mere alvorlige kaliber, af sikkerhedsmæssige årsager, møder talstærkt op. På stedet møder en kommunal medarbejder op som kender manden og med vores accept er han med til at løse problemstillingen med den bevæbnede mand i Netto. Med talens kraft får han snakket manden ud af Netto hvor vi så tager os af ham og får konstateret, at der heldigvis kun er tale om en hardball pistol som manden er i besiddelse af," fortæller Martin Bjerregaard.

Der er tale om en 41-årig mand fra Kalundborg som ikke umiddelbart har truet nogen men det skal politiet nu undersøge nærmere og det skal også undersøges om han kan sigtes for utrygt skabende adfærd, men som udgangspunkt er det ikke ulovligt at gå rundt i det offentlige rum med en hardball pistol, men som Martin Bjerregaard udtrykker det, det er ikke særligt smart.

Den 41-årige mand var kort anholdt og blev herefter løsladt, oplyser politiet.

Lokal, der kendte manden, hjalp politiet

Mustafa Badr, der arbejder på Jobcenter Kalundborg og er formand for Integrationsudvalget blev ringet op omkring kl. 19 med beskeden om, at en mand han kendte via sit job, gik rundt i Netto med en pistol under jakken. Han kørte derfor ind til Netto, hvor han så, at politiet var mødt talstærkt op i form af syv biler med kampklædte betjente med skarpladte våben.

”Jeg fik et opkald om, at en jeg kender gennem mit job, han var i Netto, og han var virkelig påvirket af alkohol og havde en pistol under sin jakke. Jeg kørte derind og så at politiet stod kampklædte med skarpladte våben Jeg introducerede mig selv og snakkede med nogle af betjentene og spurgte, om jeg måtte have lov at gå ind til manden og snakke med ham, da jeg kender ham. Det fik jeg lov til,” fortæller Mustafa Badr, og fortsætter: ”Der var stadig folk derinde, og jeg gik stille og roligt ind og hilste på ham, vi snakkede lidt, og jeg sagde til ham, at folk var bekymrede, fordi han gik rundt med en pistol under sin jakke. Han var virkelig påvirket af alkohol, men han gik med til, at gå ud og snakke med betjentene, hvis jeg gik med ham ud. Det gjorde jeg så, og politiet overtog derfra. De fik ham anholdt, og fandt ud af, at pistolen var en legetøjspistol. Men jeg kan godt forstå, at folk blev bekymrede, for den lignede en rigtig pistol indtil, at man så nærmere på den.”

Del