'Man skal kunne se Kalundborg fra månen'

Der var både champagne, kransekage, inspirerende taler og underholdning da Kalundborgegnens Erhvervsråd og Kalundborg Kommune i fællesskab inviterede det samlede erhvervsliv til nytårskur.

'Man skal kunne se Kalundborg fra månen'
Det er knapt et år siden, at Lene Bach Jørler tiltrådte som erhvervschef for Kalundborgegnens Erhvervsråd. Dengang sagde hun, at man skal kunne se Kalundborg fra månen, og det mener hun stadigvæk. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Kalundborgegnens Erhvervsråd og Kalundborg Kommune inviterede torsdag eftermiddag det samlede lokale erhvervsliv til Nytårskur i Kalundborg Hallerne. 175 erhvervsfolk bakkede op om begivenheden.

Der var både champagne, kransekage, inspirerende taler og underholdning med Nuclear Devils Drumband da Kalundborgegnens Erhvervsråd og Kalundborg Kommune i fællesskab inviterede det samlede erhvervsliv til nytårskur.

Efter et par år med virtuel nytårskur var det første gang, at Kalundborgegnens Erhvervsråd og Kalundborg Kommune i fællesskab inviterede erhvervslivet til at ønske hinanden godt nytår.

”Lad dette blive en tradition, noget vi gør sammen og det er jo netop det der altid karakteriserer DNA’et for Kalundborg,” sagde Charlotte Balslev, bestyrelsesformand i Kalundborgegnens Erhvervsråd inden hun gav ordet til borgmester Martin Damm som fortalte om de mange projekter som dels er i gang og dels sættes i gang i løbet af året.

Han kom rundt om både erhvervsbyggerier, boligbyggeri, klima, uddannelse og kommunens projekter i året som lige er begyndt.

Man skal kunne se Kalundborg fra månen

Det er knapt et år siden, at Lene Bach Jørler tiltrådte som erhvervschef for Kalundborgegnens Erhvervsråd. Dengang sagde hun, at man skal kunne se Kalundborg fra månen, og det mener hun stadigvæk.

”Det var der godt nok et par stykker som trak på smilebåndet. Eller med et venskabeligt smil fik mig fortalt, at det var godt nok store ord, det er vi ikke rigtig vant til her på Kalundborgegnen. Men jeg tør godt at sige det igen ”Man skal kunne se Kalundborg fra månen” – Og det er vel lige før jeg snart får ret. For alle de oplyste byggepladser med de store byggekraner, og de mange oplyste havneaktiviteter døgnet rundt, nye boligbyggerier, bilkøerne til og fra Kalundborg, de mange virksomheder i daglig drift - er netop hele min pointe, med min udtalelse. Lys er et tegn på liv og ikke mindst vækst og udvikling. Og vi mennesker er nysgerrige, vi søger hen hvor der er lys og liv,” sagde Lene Bach Jørler bl.a. i sin nytårstale til det samlede erhvervsliv. 

Erhvervschefen sagde også, at erhvervsrådet føler sig klar til at yde den allerbedste lokale erhvervsservice og så bliver 2024 året hvor tre bogstaver kommer til at fylde voldsomt meget i erhvervslivet, også her på Kalundborgegnen – nemlig ESG (Environment, Social og Governance), sagt på dansk dækker det over hhv. miljø- og klimamæssige forhold, sociale forhold samt ledelsesmæssige forhold.

Rekruttering

Et af de store problemer hos mange erhvervsvirksomheder er rekruttering af nye medarbejdere. Det omtalte Lene Bach Jørler også i sin tale.

”Man kan faktisk godt blive lidt træt, men på den gode måde – På den ene side et luksusproblem, men som samtidig betyder voldsomt meget for langt de fleste af jer.

I rigtig mange andre byer som er væsentlig større end Kalundborg Kommune, der ryddes forsiden af dagbladet når der kommer en ny virksomhed med 25 ansatte – Hos os kan jeg være i tvivl om hvorvidt det har tilstrækkelig nyhedsinteresse. Vi bliver nødt til i fællesskab at få snakket meget mere hands on om problemerne,” sagde erhvervschefen.

Green Gateway

Havnedirektør Bent Rasmussen var også på scenen til årets nytårskur, han talte om samarbejdet med APM Terminals om elektrificering af havnens kraner, om hvad det betyder at være Green Gateway og hvordan Kalundborg Havn ser sin rolle i nogle af de mange interessante tiltag der er i gang i området.

Dagens sidste oplæg til de mange erhvervsfolk kom fra Benny Bo Nielsen, lærlingeansvarlig hos Multi-Tech, som talte om hvorfor det er så vigtigt at prioritere sine lærlinge og elever. 

En eftermiddag med mange spændende oplæg og masser af netværk blandt erhvervsfolkene som var mødt op i Kalundborghallen.

Del