Malermesteren har haft et hæsblæsende år

Da hun sprang ud som selvstændig malermester, var hun spændt på, om kunderne ville ”finde” hende. Men det har under ingen omstændigheder været bekymringen værd. Telefonen har kimet med opgaver.

Malermesteren har haft et hæsblæsende år
Ét af Aldona Cugeher Lunds vægprojekter finder man i dagligstuen, hvor den kraftige farve på endevæggen bryder med de hvide vægge. Krakeleringen er en proces, hvor man i dén grad skal have styr på sit håndværk. Foto: Merete Jensen

Af Merete Jensen, merete@tv-kalundborg.dk

Den 1. januar 2023 kan Malermester Donna fejre virksomhedens ét-års fødselsdag. Selvom det var en stor beslutning at springe ud som selvstændig, så har hun ikke fortrudt beslutningen ét sekund.

Det er tidlig morgen, og vinden bider lidt i snuden. Indehaver af Malermester Donna, Aldona Cugeher Lund, har pakket bilen og sætter nu kursen mod Kalundborg midtby, hvor hun er i gang med at istandsætte en trappeopgang. Arbejdsglæden er høj og moralen ligeså.

- Jeg er simpelthen så glad for, at jeg traf beslutningen om at blive selvstændig, for jeg har haft pænt travlt det seneste år, siger 34-årige Aldona Cugeher Lund beskedent. Hendes specielle navn stammer fra Polen, hvor hun er født. På trods af de polske rødder, kan hun ikke to gloser på polsk, for hun er opvokset i Danmark.

At skabe forandringer

- Jeg var som helt ung i tvivl om, hvad jeg ønskede at beskæftige mig med, så jeg har prøvet nogle forskellige brancher. Men da jeg fik snuset til malerfaget, var jeg slet ikke i tvivl! Her kan jeg udfordre mig selv og min kreativitet, og så elsker jeg at skabe forandringer. Tænk, man kan faktisk gøre alt, hvis man vil, siger hun smilende.

Dét med forandringer kan man forstå, hvis man kigger indenfor i hjemmet i den sydlige del af Kalundborg. Den ene af sønnerne har en gigantisk fotostat på den ene endevæg, som henleder én til at være under havets overflade. I stuerne har Aldona afprøvet specialteknikker i skarpe – men smukke farver, som nærmest er kunstværker. I hobbyrummet har hun et udvalg af træplader med forskellige designs, og i øjeblikket eksperimenterer hun med en metode som kommer til at ligne træ med årringe. Idéerne står nærmest i kø, og hun har endda måttet forlade madlavningen, fordi en idé har presset sig på.

- Jeg elsker noget, der er anderledes! Jeg holder enormt meget af faget, og bruger faktisk hjemmet som en legeplads – et frirum, hvor jeg kan eksperimentere med farver og teknikker. Heldigvis har jeg en rigtig god udlejer, som giver mig frie tøjler herhjemme, forklarer hun.

Gode anbefalinger

Da hun sprang ud som selvstændig malermester, var malermesteren spændt på, om kunderne ville ”finde” hende. Men det har under ingen omstændigheder været bekymringen værd. Telefonen har kimet med opgaver.

- Jeg oplever, at flere af kunderne vender tilbage med nye opgaver og projekter. Desuden får jeg en del henvendelser, fordi jeg er blevet anbefalet af andre, og det er jeg meget taknemmelig for. Desuden har jeg fået nogle opgaver fra kollegerne i branchen, hvis ikke de selv har kunnet nå det. Det gør jeg så også den anden vej, og på den måde hjælper vi hinanden. Kigger jeg på min kalender, så er jeg allerede booket godt op med spændende opgaver i det nye år. Det er fedt, siger Aldona Cugeher Lund.

Hvis man ønsker at vide mere om Malermester Donna, så kan man gå på hjemmesiden www.malermester-donna.dk

Del