Mal dine følelser

Bedre Psykiatri Kalundborg har i forbindelse med BEVÆG Festivalen besluttet at stille tre staffelier op ved deres to stande inde i midtbyen.

Mal dine følelser Bedre Psykiatri Kalundborg er en del af BEVÆG Festivalen den 3. september i Kalundborg. Arkivfoto: Ole Agerbæk.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Lørdag den 3. september arrangerer Kalundborg Kommune i samarbejde med foreninger, frivillige og øvrige aktører Sundheds- og idrætsfestivalen BEVÆG. Bedre Psykiatri Kalundborg er således også repræsenteret.

Bedre Psykiatri Kalundborg har i forbindelse med BEVÆG Festivalen besluttet at stille tre staffelier op ved deres to stande inde i midtbyen. Ved det ene staffeli, vil der stå en kvinde, der i mange år har malet for bl.a. at udtrykke sine følelser i forbindelse med, at hun er diagnosticeret med diagnosen paranoid skizofreni. De andre to lærreder skal give besøgende ved festivalen en mulighed for at male egne følelser i forbindelse med en psykisk diagnose.

”Vi sætter tre staffelier op. Ved det ene staffeli vil Belinda Rose Grønhøj Pedersen stå. Hun er udredt og er diagnosticeret paranoid skizofren. Hun vil male et selvportræt af sin skizofreni. Hvor mange stemmer hun hører, hvad det gør ved hende og betyder for hende. Hende kan man fx gå til, hvis man har brug for et råd omkring, hvordan det foregår mht. at male på lærrederne,” fortæller formand for Bedre Psykiatri i Kalundborg, Bjarne Rose, og fortsætter: ”De to andre lærreder, i to forskellige størrelser, kan man male på. Det største er et, at vi gerne vil sende videre i systemet, så det på et tidspunkt bliver udstillet og forhåbentlig ender på kommunen for netop at sætte fokus på psykiatrien i Kalundborg. Det mindre lærred, der også står der, kan man ligeledes male sin egen ”historie” på.”

Alle historier fortælles forskelligt

Ifølge Bjarne Rose er der netop mange måder at fortælle sin historie på, og nogle fungerer bedre med at male og tegne end med at snakke.

”Vi vil gerne vise med vores billeder, at der er mange forskellige måder at komme af med forskellige følelser på. Nogle tegner, maler, skriver digte eller snakker – og nogle gør flere ting. Dét, der er vigtigt er, at man finder en måde at bearbejde de følelser, man har, hvad enten man har en diagnose, eller er pårørende til en med en diagnose. Det er i den grad nødvendigt at sætte fokus på psykiatrien, og det forsøger vi – også med det her,” fortæller han.

Til BEVÆG Festivalen vil Bedre Psykiatri stå ved to stande, hvor staffelierne også vil være, og alle er meget velkomne til at kigge forbi til en snak. BEVÆG Festivalen foregår lørdag den 3. september fra kl. 10-14. Festivalen afholdes udendørs i Kalundborg bymidte, og strækker sig fra Solskinspladsen henover Klostertorvet til skaterbanen i Munkesøen. Man kan møde mere end 50 foreninger, prøve sjove aktiviteter, se opvisninger, høre musik og blive inspireret til fritidsaktiviteter. Der er noget for alle aldre, og det hele er gratis.

Vil man gerne i kontakt med Bedre Psykiatri Kalundborg, kan man finde information på deres hjemmeside www.bedrepsykiatri.dk/lokalafdeling/kalundborg/ eller skrive til dem på kalundborg@bedrepsykiatri.dk Ydermere kan de træffes på tlf.nr. 50469846 alle ugens dage. Endelig kan man også finde dem på Facebook under ’Bedre Psykiatri Kalundborg’.

Om BEVÆG Festivalen

BEVÆG er både en idræts- og en sundhedsfestival. BEVÆG er for alle foreninger - både de folkeoplysende og frivillige sociale foreninger. Derudover kan behandlere på sundhedsområdet, godkendte alternative behandlere og Kalundborg Kommune deltage på dagen. På sundhedsområdet er der fokus på både den fysiske og mentale trivsel. Det er derfor vigtigt, at mange forskellige idrætsforeninger vil deltage på dagen for at vise deres aktiviteter og tilbud frem. Men også foreninger, der ikke har fokus på fysisk aktivitet. Det kan fx være foreninger, der har fokus på socialt samvær, kreativitet mv.

Man kan få en uddannelse til trods for en diagnose

Ydermere afholder Bedre Psykiatri foredrag og debataften på Café Solsikken i Kalundborg den 27. september, hvor emnet er ’Hvad kan jeg blive?’

”Vi afholder denne aften for at vise de unge mennesker, at man godt kan få en uddannelse og et job selv om, at man har en diagnose,” fortæller Bjarne Rose.

Tilmelding foregår via Facebook eller ved at ringe eller sms til Bedre Psykiatri Kalundborg.

Del