Madoasen skal finde nye lokaler ellers er det slut

Nu er udfordringen at få fundet et nyt lokale hvis Madoasen skal fortsætte, ellers er det slut og Linda Strand og de øvrige frivillige er nu på jagt efter et egnet lokale.

Madoasen skal finde nye lokaler ellers er det slut
Linda Strand, daglig leder af Madoasen i Kalundborg, er på jagt efter et nyt lokale. Arkivfoto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Madoasen på Kalundborg Station skal finde nye lokaler hvis de skal fortsætte. DSB skal selv bruge lokalerne og Madoasen har sidste åbningsdag d. 24. marts. Linda Strand, daglig leder af Madoasen, håber at der kan findes nye egnede lokaler inden.

Efter flere måneders søgen efter et egnet lokale, stillede DSB velvilligt lokaler til rådighed for Madoasen på stationen i Kalundborg i efteråret 2022, men her syv måneder efter åbningen er det slut, DSB har meddelt, at de selv skal bruge lokalerne og sidste åbningsdag i Madoasen bliver den 24. marts.

”Vi var fra starten så heldige at DSB satte et dejligt lokale til rådighed til os husleje frit, indtil at de selv skulle bruge lokalet. Nu har DSB brug for lokalet, så vi har lejemålet frem til d. 31. marts, og det betyder at vi har brug for et nyt sted, så vi kan fortsætte Madoasen og uddelingen til alle vores brugere,” fortæller Linda Strand, og fortsætter, ”Vi har selvfølgelig vist fra starten, at det var på lånt tid, men havde nok ikke regnet med at der var andre som skulle bruge lokalerne.”

Madoasen har åbent tre gange om ugen hvor mellem 80 og 100 personer hver gang henter overskudsmad som ellers ville blive smidt ud.

Nu er udfordringen at få fundet et nyt lokale hvis Madoasen skal fortsætte, ellers er det slut og Linda Strand og de øvrige frivillige er nu på jagt efter et egnet lokale.

”Jeg har møde med kommunaldirektøren i næste uge, og om der kommer noget ud af det vides ikke, men vi er nødt til at prøve alle muligheder, så er der nogen som kender en som har et ledigt bynært lokale som de vil låne ud til os, så må de meget gerne sige til,” fortæller Linda Strand.

Madoasen er langt mere end bare et sted hvor der kan hentes overskudsmad fra flere af byens supermarkeder, det er også et sted hvor de mange frivillige får et socialt fællesskab.

”Der var flere af de frivillige som stod og græd da de hørte at vi skulle være ud sidst i marts, for de bruger også stedet som noget socialt. Der er mange som har forskellige udfordringer, og derfor har fællesskabet gjort så meget for de frivillige,” fortæller Linda Strand.

Det lokale som Madoasen søger, skal helst være på mindst 130 kvadratmeter og ligge bynært i Kalundborg.

Skulle der være nogen som kender en der muligvis har et lokale, som kan sættes til rådighed for Madoasen, kan Linda Strand kontaktes på tlf. nr.: 20252610 eller på mail: Kalundborg@stopspildlokalt.dk

Del