Madoasen i Kalundborg er klar til at åbne

De mange frivillige som er tilknyttet projektet, er klar til at slå dørene op for allerførste gang til Madoasen i Kalundborg.

Madoasen i Kalundborg er klar til at åbne
Der bliver indgang til Madoasen ud mod busholdepladserne på Kalundborg Station. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Foreningen Stop Spild Lokalt er klar til at slå dørene op for deres Madoase onsdag d. 10. august i de lokaler på Kalundborg Station hvor der tidligere var kiosk.

De fleste ved, at der bliver smidt rigtig meget mad væk fra supermarkederne rundt omkring i det ganske land, og madoaser, hvor man kan komme forbi og hente mad gratis, er dukket op flere og flere steder.

Linda Strand mener også, at Kalundborg har brug for en madoase, og har i flere måneder arbejdet med projektet. Der er nedsat en bestyrelse, DSB har velvilligt stillet lokalet til rådighed hvor der før var DSB-kiosk, og der er lavet aftale med flere supermarkeder.

Lokalet er blevet malet, mange forskellige firmaer har støttet den gode sag på den ene eller anden måde og på onsdag d. 10. august er de mange frivillige som er tilknyttet projektet, så klar til at slå dørene op for allerførste gang til Madoasen i Kalundborg.

”Vi er klar til at åbne takket være en lang række af velvillige firmaer som har hjulpet på den ene eller anden måde, fx havde vi jo ingen køleskabe og fandt tre flotte køleskabe på nettet til en pris af kr. 7.500, -, der har vi været så heldige, at dem har Jan Larsen fra Dan Arctica købt til os, det er virkeligt flot, for vi har jo ingen penge endnu i foreningen,” fortæller Linda Strand.

Stop Spild Lokalt Kalundborg har på nuværende tidspunkt frivillige nok til at kunne hente mad i de fem supermarkeder som der foreløbigt er lavet aftaler med, men som Linda Strand udtrykker det, ”Vi kan sagtens være flere, så er der nogen som er interesseret, skal de bare henvende sig.”

De frivillige henter det første overskudsmad mandag så der kan være fyldt godt op til åbningen onsdag.

På åbningsdagen onsdag vil der blive serveret kaffe og wienerbrød, som Meny Kalundborg er sponsor på, fra kl. 16

Kl.16.15 vil den røde snor blive klippet over, af en som Stop Spild Lokalt Kalundborg mener er en af byens ildsjæle, men hvem det er, er hemmeligt til på onsdag.  På Facebook er der lavet en konkurrence hvor man kan gætte på hvem det er som skal klippe snoren.

Kl. 16.25 vil der blive delt numre ud i tilfældig rækkefølge, så selvom du kom som den første er det ikke sikkert at du får nummer 1. Dette er mest fair, da nogle og måske de samme altid kommer først - der er mad til alle, uanset om du er nummer 1 eller 50, og husk lige at medbringe poser eller indkøbsnet, oplyser Linda Strand.

Madoasen er for alle

Der er ingen kriterier for hvem der kan hente overskudsmad i Madoasen. Det er for alle. Formålet er at mindske madspild.

Mangler penge

Foreningen Stop Spild Lokalt Kalundborg har ingen former for indtægter, kun udgifter til fx strøm, derfor håber Linda Strand, at der kan findes penge hos forskellige fonde og fra donationer fra private og firmaer.

”Alene vores elregning bliver en stor post, men hvis nu, at alle som hentede mad i Madoasen lagde en 10 kr. når de gik ud, så kunne det dække vores elregning,” fortæller hun.

Foreningen Stop Spild Lokalt Kalundborg regner med, at der kommer omkring 100 til åbningen på onsdag d. 10. august.

Der er på nuværende tidspunkt lavet aftale om at hente overskudsmad hos Meny, Fakta, Rema 1000 på Klosterparkvej, Kvickly og Netto.

Eventuelle donationer til Madoasen kan overføres på Mobile Pay nr. 772348

Åbningstiden i Madoasen fra onsdag d. 10. august:

Mandag 16.30 til 17.30

Tirsdag LUKKET

Onsdag 16.30 til 17.30

Torsdag LUKKET

Fredag 16.30 til 17.30

Lørdag 8.30 til 9.30

Søndag LUKKET

Del