Lørdag anløber årets sidste krydstogtskib

MS Riviera kommer fra Rostock og sejler efter en dag i Kalundborg videre til Göteborg og derefter mod Norge.

Lørdag anløber årets sidste krydstogtskib
1200 krydstogtgæster anløber Kalundborg Havn lørdag morgen med MS Riviera fra Krydstogtrederiet Oceania.

Af Jens Nielsen

1200 krydstogtgæster anløber Kalundborg Havn lørdag morgen med MS Riviera fra Krydstogtrederiet Oceania. Der venter gæsterne et spændende program i Kalundborg.

MS Riviera fra Krydstogtrederiet Oceania er et luksus skib med primært amerikanske og andre engelsksprogede gæster ombord. Lørdag morgen anløber det Ny Vesthavn i Kalundborg med 1200 passagerer ombord - typisk par i alderen +50.

MS Riviera kommer fra Rostock og sejler efter en dag i Kalundborg videre til Göteborg og derefter mod Norge.

MS Riviera har en længde på 239,30 og har en skibstonnage på 66084 tons. Skibet er bygget i 2012 men gennemgik i 2019 en omfattende renovering.

MS Riviera ligger til kaj kl. 8 og sejler igen kl. 18. Cirka 460 passagerer har på forhånd købt en udflugt (240 tager på heldagstur mens 220 skal på halvdagsture til Kalundborg og omegn). Det betyder, at op til 740 gæster er på egen hånd i byen hele dagen og yderligere 220 halvdelen af dagen.

Kalundborg kan lørdag tilbyde krydstogtgæsterne en række spændende oplevelser. Der vil være et stort marked i Kalundborg Havnepark, byens forretninger har en række af gode tilbud, på Klostertorvet vil performancekunstner Molly Haslund skabe nye cirkler i byen med sine store passere og alle kan være med. Der er indsat shuttle busser til Røsnæs, Kalundborg Muuseum har åbent, Kalundborg Søfartsmuseum har også åbent og krydstogtgæsterne er også velkomne i Det Maritime Værksted.

Når de mange krydstogtgæster igen forlader Kalundborg bliver det til musik af Jumpin Jacks som underholder på kajen.

Del