Lokalt ølsamarbejde

Pizza og øl går bare godt sammen, og når man samtidig har en fælles vision om at gøre Kalundborg lidt tydeligere på danmarkskortet, så er det oplagt at samarbejde.

Lokalt ølsamarbejde
Fotos: Ole Agerbæk

Af Jens Nielsen

En nyt samarbejde mellem Asgers Bar og Skøl har nu resulteret i en ny lokal øl som har bolsjefyret på Gisseløre som motiv.

Pizza og øl går bare godt sammen, og når man samtidig har en fælles vision om at gøre Kalundborg lidt tydeligere på danmarkskortet, så er det oplagt at samarbejde.

Derfor lancerer Skøl, som holder til i Skibbrogade og Asgers Bar, som har til huse i Havneparken, nu samarbejdsøllen ’Lanterne’, som fremover vil kunne drikkes sammen med lækker pizza hos Asger, men også er en god ledsager i sommerens mange solstråler.

"Skøl-drengene og jeg har fælles visioner for, hvordan vi kan gøre vores by spændende og relevant for både dem der bor her fast og de mange mennesker, som besøger vores lokalområde. Derfor var det oplagt at spørge Skøl, om de var klar på at brygge en frisk øl til pizzabaren. Og vi er rigtig glade for resultatet. " fortæller Asger Øgelund og Søren Frøkiær fra Skøl fortsætter,

"Vi valgte at brygge en såkaldt New Zealand Pilsner, da den er relativt alkohollet, men samtidig harn en betydelig friskhed fra humlen, som primært kommer fra New Zealand, og en snert af brødskorpe i maltprofilen. Det synes vi spiller rigtig godt sammen med Asgers pizzaer."

Asgers Bar genåbnede tidligere i år med et opgraderet pizzakoncept i det gamle pakhus på havnen og det lokale bryggeri har siden juni sidste år skænket utallige kolde fadøl og lavet en masse aktivitet fra lokalerne i det gamle Wienerbageri på Skibbrogade 55.

Bolsjefyret og lanternen viser vej

På etiketten til ’Lanterne’ har grafisk designer Lasse Høgh, som også stammer fra Kalundborg, brugt en tegning af det såkaldte ”bolsjefyr” på Gisseløretangen som motiv, og det er der ifølge Klaus Peter Nielsen fra Skøl en oplagt grund til,

”Bolsjefyret” bliver for det meste overskygget af byens større vartegn, men vi synes at det kan noget helt specielt, som det står der ensomt, men farverigt og stolt midt i bugten. Og da vi læste historien om, hvordan lokale ildsjæle havde renoveret fyret og den gamle lanterne, så blev det det helt rigtige symbol på vores samarbejde med Asger. For hvis vi - ligesom fyret og lanternen - kan bidrage til, at man kan få øje på Kalundborg på lidt længere afstand, så er alt godt.

Del