Lokalt juletræssalg med præmier

Indtjeningen går ubeskåret til Red Barnet, og bruges til velgørenhed for lokale udsatte børn og unge.

Lokalt juletræssalg med præmier For fjerde år i træk sælges der juletræer og bundter med pyntegrønt for Red Barnets Lokalforening fra Lundevej 24 i Kalundborg.

kontakt@tv-kalundborg.dk

For fjerde år i træk sælges der juletræer og bundter med pyntegrønt for Red Barnets Lokalforening fra Lundevej 24 i Kalundborg. Indtjeningen går ubeskåret til Red Barnet, og bruges til velgørenhed for lokale udsatte børn og unge.

Det er Jørgen og Pernille Hartmann Labusz der lægger have - og tid - til for den gode sag. Som noget nyt kan der - når vi kommer lidt tættere på december – også købes kranse. Overskuddet sidste år gik til at arrangere lokale sommerlejre, herunder ungdomslejren til søs med Skonnerten Fylla samt til at afholde fem naturdage for børn under 10 på Asnæslejren.

”I sommeren 2022 har vi planer om at gentage to lignende lejre og vi undersøger muligheden for endnu en lejr - for børn og unge fra 10-15 år,” fortæller Minna Skytte, der er lokalformand for Red Barnet Kalundborg, og fortsætter: Træerne, som er nordmannsgran, er fra lokal plantage, og vi har sikret os, at vi kan få friske leverancer helt op til jul. Så opfordringen er, at hvis ikke lige rette størrelse er at finde i haven, vil vi gøre, hvad vi kan for at få fremskaffet det ønskede. Hvis du synes træet er for højt – ja så låner du saven, og gør det lidt kortere. Afhængig af salget vil der løbende blive fyldt op med ny-skovede træer.”

Salget forgår, som altid, meget enkelt ved, at kunderne finder det rette træ, hvorefter de måler træet op mod prisstokken. Herefter betaler man via MobilePay. Der modtages også betaling kontant, hvilket det dog efterhånden er de færreste der benytter sig af. På denne måde er der høflig selvbetjening og 24 timers åbent, så man kan finde sit træ i fred og ro med familien, når det passer en selv.

”En pudsig erfaring, vi har gjort os er, at vi alle ser meget forskelligt på, hvordan et flot dansk juletræ skal se ud. Det den ene synes er det perfekte træ, vil den anden bestemt ikke have ind i sin stue. Nogle er til et med tætte grene, mens andre sværger til et mere ”let” træ. Ved at være så forskellige har vi mulighed for, at benytte så mange forskellige træer som muligt, og ikke kassere til andet formål. Dette er jo også en vigtig faktor i disse bæredygtige tider,” fortæller Minna Skytte.    

Konkurrence med flotte sponsorpræmier

Der er en masse erhvervsdrivende i lokalområdet, som har sponsoreret flotte gaver til årets salg for den gode sag.

”Så for at øge omsætningen til Red Barnets lokalforening, gør vi det, at vores kunder får ét lod for hver 100 kroner, de køber for hos os. Der vil løbende blive trukket lod om de donerede gaver, og vi kontakter de heldige vindere direkte, for at aftale afhentning. Man er naturligvis velkommen til at ”runde op” for, at få flere lodder og dermed øge sine vinderchancer, men vi har rigtig mange præmier, så man kan jo næsten ikke købe noget uden at vinde,” fortæller Minna Skytte, og slutter: ”Vi skylder en stor, stor tak til Kino Den blå engel – Bestman, Home, Punkt1, Føtex Kalundborg, Joan Frisør, A-klip, Berits Blomsterhus, Swärds Gulsmedie, Rema 1000 Klosterparkvej, Slagter Jacob, Kalundborgegnens Erhvervsråd, Anonym giver med gave fra Kalundborg Vinhus, Thrane Legetøj, Bog & Idé og Tippy – Tippy Nova. Hvis der skulle være læsere der gerne vil donere eller sponsorere, hører vi naturligvis gerne fra dem.”

Salget af juletræer hos Red Barnet Kalundborg begynder den 14. november på Lundevej 24 i Kalundborg.

Del