Lokalt juleeventyr

Den Lille Kastaniehest kommer til Kalundborg.

Lokalt juleeventyr
Vores Kalundborg har indgået et samarbejde med Carsten Fich-Olsen, der står bag julehistorien om Den Lille Kastaniehest.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Den Lille Kastaniehest kommer til Kalundborg. Vores Kalundborg har indgået et samarbejde med Carsten Fich-Olsen, der står bag julehistorien om Den Lille Kastaniehest. 25 lokale butikker har betalt for den julekalenderen, hvor man hver dag kan vinde gavekort til lokale butikker.

Svend-Erik Christensen fra Vores Kalundborg fortalte onsdag formiddag om det nye samarbejde med Carsten Fich-Olsen, der står bag julekalenderen om Den Lille Kastaniehest. Julekalenderen bliver fremstillet i 4.000 eksemplarer og uddelt gratis i de 25 butikker, der sponsorerer gavekort til kalenderen. 24 mindre gavekort, og ét større fra Punkt 1, som kan vindes efter, at man har åbnet alle lågerne i kalenderen.

Hver dag kan man vinde et gavekort til en lokal butik, og efter den 24. december, hvor alle lågerne er taget af og limet bag på julekalenderen, kan man vinde et gavekort på 2.500 til Punkt 1 i Kalundborg, hvis man indleverer den fine julekalender. Julekalenderen, der er tegnet af Per Fich-Olsen er både i fysisk format samt online. Hver dag er der en lokal butik, der har sponsoreret et gavekort, og for at finde svaret på spørgsmålet således, at man er med i lodtrækningen om gavekortet, skal man online læse – eller få læst – et afsnit af juleeventyret online. Derefter går man ind på Vores Kalundborgs Facebookside, og svarer på dagens spørgsmål.

Vil gerne julehyggen, selv om alt ikke er online

”Jeg synes jo, at det er sjovt og tankevækkende, at børn stadig kan lide at lave noget fysisk på julekalenderen, altså at de skal tage en låge af, klippe og klistre den bagpå. Det er altså ikke kun online, at tingene duer. Børn vil stadig gerne julehyggen, selv om det hele ikke er online. Der er selvfølgelig en online del også, da man skal lytte eller læse dagens afsnit online for, at svare på dagens spørgsmål og dermed vinde et gavekort,” siger Carsten Fich-Olsen.

Svend-Erik Christensen fortæller, at Vores Kalundborg hver dag på bl.a. TV-Kalundborg.dk vil vise dagens billede og et link til handelstandforeningens eget univers, som hedder www.Kalundborg.kastaniehesten.dk

”Hver dag er der dagens spørgsmål, man trykker på det, følger linket og læser dagens afsnit af julehistorien, hvor svaret på spørgsmålet også gemmer sig. Man går derefter tilbage, skriver svaret på vores Facebookside. Ud af svarene trækker vi hver dag en vinder. Derudover vil der ude i alle butikkerne, der har sponsoreret julekalenderen, ligge  en kopi af Den lille Kastaniehest, som børnene kan farvelægge og vinde yderligere en præmie. Det hele er gratis,” fortæller han.

Hver butik, der deltager i juleeventyret, vil have julekalendere liggende, så længe lager haves. Der kan afhentes i de pågældende butikker gratis. Derudover vil Vores Kalundborg også sørge for, at der på juleoptogsdagen, der er den 1. søndag i advent, bliver uddelt julekalendere.

Julemagi, julesne, nisser og nissehadere

Juleeventyret om Den Lille Kastanjehest indeholder julemagi, julesne og nisser. Inde i det purpurrøde kræmmerhus finder man nemlig Ønskedalen, og her sker der ting og sager. Her er frost og sne, og her er julehumøret er højt, men der er selvfølgelig også nogle nissehadere, og de vil gerne nisserne til livs. Heldigvis har nisserne fire skytsengle, der tilsammen udgør en lille hær. De hjælper nisserne med alt, hvad der sker i Ønskedalen i december.

Den Lille Kastaniehest har eksisteret siden 2001, hvor Carsten Fich-Olsen skrev det første juleeventyr. Der har lige siden været skrevet 24 nye afsnit hvert år, og kalenderen har været udkommet online lige siden, dog først i printformat i format af en fin julekalender, som Carsten Fich-Olsen i øvrigt også selv tegner, de sidste 14 år i bl.a. Slagelse, Sorø, Næstved og Korsør. Nu kommer den fine julekalender altså også til Kalundborg.

Del