Lokalt firma donerer hjertestarter til Naturrummet

"Det er ikke bare en donation af hjertestarteren, men Intertek har også betalt for installationen, mens Kalundborg Kommune kommer til at stå for vedligeholdelsen"

Lokalt firma donerer hjertestarter til Naturrummet
Den nye hjertestarter blev overdraget fredag formiddag. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Den lokale virksomhed Intertek på Dokhavnsvej i Kalundborg står bag donation og installation af en hjertestarter ved Naturrummet på Røsnæs. Det er frivillige fra Kongstrup lukkelaug som har søgt om donationen.

Naturrummet i Kongstrup på Røsnæs er meget besøgt, både af folk som nyder den medbragte mad og folk som bruger stedet som udgangspunkt for deres udflugt rundt på Røsnæs.

Omkring 15 lokale ildsjæle i området sørger for på skift, at døren til naturrummet bliver låst op om morgenen og låst igen om aftenen, samtidig sørger de for at udføre en række småreparationer i området, helt frivilligt.

Men de synes der manglede en hjertestarter, når så mange mennesker færdes i området.

”Rigtigt mange mennesker benyttet området, bl.a. kommer her hvert år 700 motionsløbere til motionsløbet Røsnæs Trail, og derfor har vi rigtigt længe ønskes os en hjertestarter og den har Intertek nu doneret og det er vi naturligvis glade for. Det er ikke bare en donation af hjertestarteren, men Intertek har også betalt for installationen, mens Kalundborg Kommune kommer til at stå for vedligeholdelsen,” fortæller Olav Kristiansen fra Kongstrup Lukkelaug. 

”Intertek er en global koncern med 45.000 ansatte. I Danmark er vi 43 ansatte med hovedkontor her i Kalundborg og for os var det her en god mulighed for at støtte op lokalt. I ledelsesgruppen var vi helt enige om, at det her ville vi gerne bakke op omkring. Jeg bor selv her lokalt og bruger området tit sammen med min familie, så jeg synes det var en fantastisk mulighed,” fortæller Brian Qvist Jacobsen, salgs- og operationschef i Intertek.

Med til overdragelsen af hjertestarteren var også Hans Munk (R), der er formand for Kultur- og Fritidsudvalget og Mogens Anholm, næstformand i Røsnæs Udvikling og beboerforening.

Kongstrup lukkelaug håber selvfølgelig aldrig, at der bliver behov for den nye hjertestarter.

Intertek er et globalt inspektionsfirma, der beskæftiger sig med sikkerheds- og kvalitetskontrol, herunder en stærk fokus på skibsinspektioner samt olie- og gasinspektioner og analyser i Danmark og med det danske hovedkontor i Kalundborg. 

Intertek blev i 2023 kåret som Årets Virksomhed af Kalundborgegnens Erhvervsråd.

Del