Lokale talenter håber på medaljer

Ikke nok med at de er nervøse og skal præstere deres bedste, så har omkring 50.000 publikummer været forbi for at kigge, og det kan godt give lidt kriller i maven, men fælles for alle, så er der enighed om, at det har været en fantastisk oplevelse.

Lokale talenter håber på medaljer I Hønghallen er bygningsmaler Line Sofie Skovgaard Larsen ved at lægge sidste hånd på hendes stand, og det virker til at hun også har overskud, der er bl.a. tid til lige at snakke med et par veninder mens de små detaljer bliver malet på væggen. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

En række af lokale håndværkstalenter er med til DM i Skills 2022 i Høng, som afsluttes i dag lørdag.

DM i Skills 2022 har siden torsdag morgen sat de næsten 300 unge håndværkstalenter fra hele landet på noget af en prøve.

Ikke nok med at de er nervøse og skal præstere deres bedste, så har omkring 50.000 publikummer været forbi for at kigge, og det kan godt give lidt kriller i maven, men fælles for alle, så er der enighed om, at det har været en fantastisk oplevelse.

Nicki Jensen er udtaget som flisemurer og var lørdag først på formiddagen færdig med sin opgave, og kunne tage det forholdsvis roligt inden vinderne kåres i løbet af eftermiddagen.

”Det er gået fint, men om jeg vinder ved jeg ikke, konkurrencen er hård og det er helt ned i millimeters nøjagtighed at dommerne kigger, men det har været en fed oplevelse at være med,” fortæller Nicki Jensen, der er i lære hos murermester Lars Hagen Larsen i Jyderup.

Det ser flot ud det hun har lavet

I Hønghallen er bygningsmaler Line Sofie Skovgaard Larsen ved at lægge sidste hånd på hendes stand, og det virker til at hun også har overskud, der er bl.a. tid til lige at snakke med et par veninder mens de små detaljer bliver malet på væggen.

”Jeg kan godt se at der er forskel på deltagerne, men det er små nuancer, de er dygtige alle sammen, men jeg kan da godt se, at jeg kan sætte Line på tapetarbejde, det ser flot ud det hun har lavet,” fortæller malermester Janni Falster, som er mester for Line Sofie Skovgaard Larsen, og lørdag kiggede forbi Hønghallen for at følge sin elev de sidste timer.

Med for første gang

Procesoperatøruddannelsen er med ved DM i Skills 2022 for første gang. Fra Kalundborg deltager Nikolai Larsen, Cecilie Nielsen og Patrick Nielsen, der alle tre studerer på EUC Nordvestsjælland, og har elevpladser hos Novo Nordisk Kalundborg.

De er godt tilfredse med konkurrencen og har faktisk så meget overskud lørdag formiddag, at der er tid til at spise kage inden den sidste konkurrence skulle i gang.

”Vi håber selvfølgelig at vi vinder men ved ikke noget endnu, indtil nu er det gået rigtigt fint, der er kun en enkelt opgave hvor vi blev overrasket over sværhedsgraden, men vi fik løst det,” fortæller Nikolai Larsen, og Cecilie Nielsen supplerer, ”For to år siden var vi med til Skills i Bella Centret, men kun som demonstrationsfag, så vi har jo lidt erfaring med DM i Skills.”

Alubygger Oliver Kjær, elev hos Skandi-Bo A/S og de to kleinsmede Martin Rothborg Gregersen, i lære hos Chris Jensen Kalundborg K/S og Philip Klintegård Antonsen, i lære hos CKJ Steel A/S, er også blandt de lokale som deltager ved DM i Skills 2022 og de var dybt koncentreret lørdag formiddag for at blive færdig med opgaverne.

Jesper Obert Gardil, som er i lære hos Obel Transport i Kalundborg, måtte sige farvel til DM i Skills fredag. Han stiller op i kategorien Vogngodstransport, hvor der er et udskilningsløb og kun de fire bedste når finalen lørdag formiddag. Blande de heldige der nåede hele vejen til finalen, var Mikkel Hoff Pedersen, der er i lære hos vognmand Mogens Jensen i Tølløse.

Del