Lokale procesoperatørelever skal konkurrere til DM i Skills

Nedtællingen til DM i Skills 2022 er i gang.

Lokale procesoperatørelever skal konkurrere til DM i Skills De tre procesoperatørelever er trukket i dragter og handsker hos EUC Nordvestsjælland. Nikolai Larsen (tv), Cecilie Nielsen og Patrick Nielsen. Privatfoto

kontakt@tv-kalundborg.dk

Nedtællingen til DM i Skills 2022 er i gang. I næste uge skal Nikolai, Cecilie og Patrick kæmpe om danmarksmesterskabet som procesoperatør, og som de første med pharmaspeciale.

De tre elever studerer på EUC Nordvestsjælland, og har alle elevpladser hos Novo Nordisk Kalundborg. De stiller op med en samarbejdsøvelse i korrekt udførelse af håndtering af redskaber under aseptiske forhold.

Vi har skrevet en SOP på skolen, hvori vi har forklaret, hvad vi skal gøre, og hvorfor vi gør, som vi gør. Den har vi trænet en del sammen. Men vi er også på den blinde side, fordi vi ikke ved hvilke opgaver, vi bliver stillet til Skills. Men vi er klar til at tage udfordringen op, og håber selvfølgelig på at vinde,” fortæller Cecilie Nielsen

Både Nikolai og Cecilie har tidligere besøgt DM i Skills som tilskuere. De er spændte på, hvordan det kommer til at være på den anden side af disken, som konkurrencedeltager. De sidste mange uger er gået med forberedelser op til danmarksmesterskabet.

”Det jeg glæder mig mest til er, at få en masse nye oplevelser og lære noget nyt, som jeg kan tage med mig videre. Samtidig bliver det sjovt at komme ud og snakke med andre unge og fortælle om, hvad det er vi lærer på processkolen,” siger Patrick Nielsen.

Lokale talenter

De tre elever kommer alle fra Kalundborgegnen. De er spændte på at skulle konkurrere mod elever fra bl.a. Roskilde, Næstved og NEXT skolerne.

”Lige siden vi blev udvalgt som konkurrencedeltagere, har der været god gejst mellem os. Vi har mødtes for at træne sammen, og har været med til at starte nedtællingsuret til DM i Skills. Der har været stor opbakning fra lærere og elever på skolen, og fra vores familier og venner, som kommer og ser os dyste til Skills,” afslutter Nikolai Larsen.

Man kan møde de tre elever til DM i Skills i Høng den 28.-30. april 2022.

Om DM i Skills

  • DM i Skills er Danmarksmesterskabet inden for erhvervsuddannelser.
  • DM i Skills bliver afholdt i og ved Høng Hallen i Kalundborg Kommune den 28. - 30. april.
  • Op mod 300 elever fra forskellige erhvervsuddannelser kæmper om Danmarksmesterskabet i deres fag. Det forventes at op mod 50.000 gæster kommer til Høng Hallen.
  • Vinderne af DM i Skills kvalificerer sig til World Skills som afholdes hvert andet år. Næste gang er i Oktober 2022 i Shanghai i Kina.
  • DM i Skills er et åbent arrangement for alle interesserede

Del