Lokale ildsjæle har reddet 150 år gammel brugs

Røsnæs Brugs overtages af lokale ildsjæle på mandag. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Brugsen på Røsnæs er reddet. På mandag overtager lokale ildsjæle den 150 år gamle brugs fra Kalundborg Brugsforening.

Dagli'Brugsen på Røsnæs, der i februar fejrede 150-års fødselsdag, har de sidste 15 år tilhørt Kalundborg Brugsforening, men i november sidste år blev det besluttet, at det ikke længere var rentabelt at drive brugs på Røsnæs.

Brugsens aktive butiksudvalg mente ikke at Røsnæs kunne undvære en dagligvarebutik, og lokale kræfter har siden arbejdet på at bevare den gamle brugs.

Og nu er brugsen reddet takket være en række lokale ildsjæle og en masse beboere og sommerhusejere på Røsnæs som har købt lånebeviser for at brugsen kan overleve.

Bestyrelsen bag Røsnæs Brugs havde et mål om at sælge lånebeviser for 500.000 kr. for at kunne starte en ny brugs på Røsnæs.

Målet er nået og på mandag får den nystiftede bestyrelse nøglerne til den gamle brugs på Røsnæs.

”Vi er simpelthen så parate som vi kan være til at gå i luften på mandag, når vi overtager brugsen, vil der ikke være den store forskel for kunderne, det er jo først nu vi skal i gang med arbejdet for at sætte vores eget præg,” fortæller Kirsten Herløv, der er formand for Røsnæs Brugsforening, og fortsætter,

”Rigtigt mange har bakket op om at købe lånebeviser, målet var 500.000 kr., og i dag står kontoen faktisk på 725.000 kr., det er helt fantastisk.”

De fleste som vil støtte brugsen har købt lånebeviser for 1000 eller 2000 kr., men der er også enkelte som har støttet med 10.000 kr., oplyser bestyrelsesformanden.

En række lokale beboere støtter også op med praktisk arbejde, bl.a. er der blevet malet stakit og indgang til brugsen, og andre har meldt sig til at lave forskellige grupper der skal stå for forskellige aktiviteter.

Nøglen til Røsnæs Brugs overdrages mandag morgen kl. 08 og mandag eftermiddag fra kl. 15 serveres der bobler til kunderne.

Der er endu ikke fundet en brugsuddeler, men Stefanie Fabrin har lovet at påtage sig uddelerrollen de første måneder.

Del