Lokale 60+’ere inviteres til bordtennisbordet

Er man over 60 år, og vil man gerne styrke både krop og sind på samme tid, og sikre sig en sund aldring, skal man kigge forbi Årby Hallen den 12. september.

Lokale 60+’ere inviteres til bordtennisbordet
Årby Bordtennisklub inviterer til åbent hus i uge 37 og tilbyder fremover bordtennis til alle over 60 år.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Nu kan lokale seniorer holde både krop og hjerne i form med bordtennis. Årby Bordtennisklub inviterer til åbent hus i uge 37 og tilbyder fremover bordtennis til alle over 60 år.

Er man over 60 år, og vil man gerne styrke både krop og sind på samme tid, og sikre sig en sund aldring, så er bordtennis måske noget. I uge 37 inviteres lokale seniorer i hvert fald til Åbent Hus hos Årby Bordtennisklub, hvor man kan prøve at spille bordtennis og være en del af det nye seniorhold.

Fremover vil Årby Bordtennisklub tilbyde bordtennis til alle lokale seniorer uanset niveau og tidligere erfaringer med idrætten. Træningen er tilrettelagt og tilpasset 60+’ernes dagsrytme og livsstil, og sikrer plads til hyggeligt samvær før, under og efter træningen.

Motion for både krop og sind

Bordtennis sætter ikke bare konditionen på prøve, men påvirker og styrker også reaktionsevne, balance og muskler gennem forebyggende træning. Bordtennis er derfor en velegnet mulighed for at få motioneret både fysikken og det mentale, når man har passeret de 60 år, og kroppen måske ikke længere kan holde til de mere fysisk betonede idrætter.

”Alle kan således være med på tværs af form og ambitioner, da spillet kan varieres i tempo og intensitet. Samtidig er det sociale en stor del af spillet, og der vil blive taget godt imod nye spillere, så du får lyst til at blive hængende og komme igen,” fortæller Lis Hævdholm, FU-medlem for BAT60+.

Seniorerne buldrer frem

Antallet af bordtennisspillere over 60 år har været stødt stigende de sidste mange år. Næsten 4.000 flere 60+ bordtennisspillere er kommet til sporten siden 2016, og fremgangen må forventes at fortsætte de kommende år.

”Bordtennis er en fantastisk idræt, hvis man har lidt skavanker, belastninger eller skader fra gamle dage. Der er ingen kropskontakt eller stor fysisk belastning. Det betyder dog ikke, at man ikke stadig kan få masser af sved på panden, konkurrence eller fællesskab,” siger Lis Hævdholm.

Har man spørgsmål til arrangementet, er man velkommen til at kontakte Niels Brødsgaard fra Årby Bordtennisklub på tlf. 2968 1529 eller niels@broedsgaard.com ’BAT 60+’ er et samarbejdsprojekt mellem DGI Bordtennis og Bordtennis Danmark.

Formålet med projektet er at få flere seniorer over 60 år til at gribe battet og spille bordtennis i deres lokale klub. Initiativet henvender sig derfor til både begyndere, øvede og konkurrencespillere samt eksisterende og nye bordtennisklubber.

Har man lyst til at prøve bordtennis skal man møde op i Årby Hallen på Melbyvej 2c, hvor dørene er åbne tirsdag den 12. september, kl. 9.30-12. Man kan selvfølgelig låne bord, bat og bold i klubben, og det er ikke nødvendigt at tilmelde sig.

Del