Lokal ride klub afviklede finalen i Store Hestedag Cup

Flere måneders planlægning for HYP kulminerede i weekenden på Store Hestedag i Roskilde, hvor HYP var arrangør af Store Hestedag Cup - Finalen.

Lokal ride klub afviklede finalen i Store Hestedag Cup I finalen opnåede Sif og Akon en flot stilkarakter på 9,63, som gjorde at de vandt klassen. I hesteverdenen er der tradition for når man vinder en turnering, så bliver man rullet i vandgraven og det blev også tilfældet for Sif. Foto: Showdanes.dk

Af Jens Nielsen

Humlebækgårds Youngsters Ponyklub – HYP i Raklev har stået for afholdelse af finalen i Store Hestedag Cup som i weekenden blev afviklet på Roskilde Dyreskueplads. Et kæmpe arrangement for den lokale ride klub, som også fik et flot resultat med hjem.

Flere måneders planlægning for HYP kulminerede i weekenden på Store Hestedag i Roskilde, hvor HYP var arrangør af Store Hestedag Cup - Finalen.

”HYP har stået for afholdelse af finalen og har skrevet kontrakt med Dansk Rideforbund for tre år. 20-24 terrænforhindringer, en masse fyld, blomster og præmier fra vores fantastiske sponsorer, er blevet fragtes til Roskilde i containere og store trailere. Vi har været 20-25 hjælpere til afviklingen sammen med dommere fra Dansk Rideforbund,” fortæller Lone Ammundsen, formand i Humlebækgårds Youngsters Ponyklub.

Store Hestedag Cup er en stilturnering i terrænspringning i 60 cm for ponyer og 80 cm for heste, bedømt af to uddannede terrændommere.

Dansk Ride forbund havde forud for finalen, inviteret de 20 bedste ekvipager i hver klasse. Heriblandt havde HYP selv tre ekvipager med, blandt andet Sif Christina Weise på Hein´s Akon.

Sif og AKon har dannet par siden december 2021 og har brugt foråret og sommeren til at træne op til og kvalificere sig til finalen.

I finalen opnåede Sif og Akon en flot stilkarakter på 9,63, som gjorde at de vandt klassen. I hesteverdenen er der tradition for når man vinder en turnering, så bliver man rullet i vandgraven og det blev også tilfældet for Sif.

Planerne for fremtiden for Sif og Akon er flere militarystævner og deltagelse i Hubertusjagten i Dyrehaven senere på efteråret.

1. oktober afholder HYP i øvrigt endnu en kvalifikation til både Store Hestedag Cup og HYP Terræn Cup - finale 2023.

Del