Lokal fotografs billeder bliver til postkort

Han er bl.a. kendt for sine mange smukke fotos af Kalundborg området, hvor han gennem tiden har fanget bygninger, dyr og mennesker  - og ikke mindst naturen - med sit kamera. 

Lokal fotografs billeder bliver til postkort
Fotograf Ole Agerbæk sammen med Kirsten Rosa Nielsen. Foto: Gitte Korsgaard

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Røsnæs Fyr - Café, Brugskunst og Galleri har i samarbejde med den lokale fotograf Ole Agerbæk fået lavet nogle postkort med billeder fra Røsnæs – taget af Ole Agerbæk.

Fotograf Ole Agerbæk er bl.a. kendt for sine mange smukke fotos af Kalundborg området, hvor han gennem tiden har fanget både bygninger, dyr og mennesker i de helt rette vinkler. Især naturen er Ole Agerbæk dog glad for at fotografere, og nu er hans smukke billeder også endt på flere postkort i Fyr-huset ved Røsnæs Fyr, hvor der i forvejen sælges brugskunst og der er galleri.

Fik en god idé

Det er Det Sociale Voksenområde i Kalundborg Kommune, der passer Fyr-huset ved Røsnæs Fyr. Kirsten Rosa Nielsen er en af borgerne, der passer den lille butik og galleri i Fyr-huset, og hun fik en god idé. Hun fik nemlig idéen med, at man kunne bruge Ole Agerbæks flotte fotografier på postkort, som man kunne sælge i den lille butik.

”Det meste af det brugskunst, vi har her, er lavet herude af borgerne, men vi får også fra Møllebakkegården og fra Stejlhøjhus, der jo begge hører under Det Sociale Voksenområde i Kalundborg Kommune. Derudover har vi også et galleri, hvor lokale kunstnere udstiller. Det er mest kunstnere fra Røsnæs, men der er også flere fra Kalundborg,” fortæller Kirsten Rosa Nielsen, og fortsætter: ”Vi manglede noget at sælge, og så fik jeg idéen med postkortene. Vi kontaktede Ole om projektet, og han sagde heldigvis ja.”

Gør et stort stykke arbejde for turismen på Røsnæs

Ole Agertoft fortæller, at han blev glad for, at de gerne ville bruge netop hans billeder til projektet.

”Man bliver jo altid glad for, når nogen synes, at det er godt, hvad man har lavet, og jeg synes, at det er en rigtig god idé. Egentlig er det lidt sjovt, at ingen har fået idéen med et postkort tidligere. Jeg ved, at man ikke sender dem længere, men det skal jo også mere tænkes som en souvenir fra stedet. Jeg håber, at folk vil støtte op om café, fyret og butikken herude, de gør et stort stykke arbejde for turismen på Røsnæs.”

Kirsten Rosa Nielsen fortæller, at turister netop spørger efter postkort. En lille ting, som de kan tage med hjem. Især er folk glade for naturen, og derfor gav Ole Agerbæks fotografier netop også mening til projektet.

”Vi har fået seks postkort produceret indtil videre med både natur og dyr på. Der kommer flere inden så længe. Vi er meget stolte af dem, de er blevet virkelig fine,” siger Kirsten Rosa Nielsen.

Hjælper hinanden i lokalområdet

Den lille butik i Fyr-huset har været åben i tre år, og bliver fortsat passet af Det Sociale Voksenområde i kommunen. Der er åbent fra mandag til fredag fra kl. 11-15, og i weekenderne har flere af de kunstnere, der udstiller eller har udstillet i galleriet derude, været venlige at sørge for, at stedet også er åbent lørdag og søndag.

”Vi hjælper hinanden på den måde. Caféen har jo været her meget længere end os. Vi har været her i tre år, og har fået det til at køre rundt i hverdagen, men i weekenden er vi her ikke, og så er det jo dejligt, at vi kan hjælpe hinanden. Kunstnerne kan udstille hos os gratis, og så er de søde at holde åbent herude i weekenden, hvor de så kan sælge fra både galleriet og fra butikken. Sådan er det herude, vi hjælper hinanden, og vi er virkelig glade for at være her. Det har hjulpet rigtig mange af os,” slutter Kirsten Rosa Nielsen af med at sige.

Del