Lokal billedkunstner udstiller i Tekstur

Lokal billedkunstner udstiller i Tekstur De kommende måneder kan man nyde malerier fra den lokale billedkunstner Laila Damsgård på væggene i Tekstur i Kalundborg. Privatfoto

17. september holder Tekstur fernisering for butikkens ny udstiller, billedkunstner Laila Damsgård.

De kommende måneder kan man nyde malerier fra den lokale billedkunstner Laila Damsgård på væggene i Tekstur i Kalundborg. Udstillingen bliver kickstartet med en fernisering med bobler, snacks og højt humør i tøjbutikkens lokaler på Bredgade lørdag 17. september.

Laila Damsgård (56) har malet siden 2004. Karrieren som kunstner begyndte, da hun tilbage i 2004 stod og stirrede ind i et par tomme vægge i hendes nyistandsatte hjem. Hun kunne da udsmykke hjemmet selv, tænkte hun pludselig.

- Jeg gik i gang med nogle store lærreder, akrylmaling og en ivrighed for at afprøve denne nye, vilde udfordring, fortæller Laila Damsgård. Hun mener stadig, at det er en vild udfordring at udfolde sin kreativitet på lærred. Især når man ikke altid aner, hvor man ender i den kreative proces:

- Når jeg maler, er jeg 100 procent intuitiv og autodidakt. Så når jeg maler, afprøver jeg også samtidig mine egne grænser for, om jeg er i stand til at male den idé, jeg nu engang har fået, og om jeg kan få det til at passe på de steder, hvor malerierne skal udstilles. Derfor er den største udfordring at male i serier, da jeg ret hurtigt har en ny idé, der skal afprøves, og som tager mig i en helt ny retning, forklarer kunstneren, der både arbejder med større, bombastiske malerier såvel som mindre, mere afdæmpede kreationer.

Bidrager til atmosfæren

Butiksindehaver Christine Søvsø, der har været med til at udvælge de malerier, der bliver udstillet, er dog ikke i tvivl om, at Laila Damsgårds værker kommer til at passe godt ind mellem Tekstur s modetøj:

- Vi har valgt nogle værker, der har en meget fin og rolig æstetik. Lige nu er der rigtig mange farver og mønstre i mode-billedet, og derfor passer hendes billeder godt ind. De udvalgte malerier er luftige, lette og rolige og giver et godt modspil til tøjet, som der er rigtig meget kapow på lige nu. Hele ideen er, at den udstillede kunst skal bidrage til en samlet atmosfære. Så Lailas malerier passer ikke bare godt ind i butikken helt generelt. De passer også godt ind lige nu, siger hun.

Laila Damsgård udstiller i Tekstur de kommende tre måneder. Modetøjsbutikken byder løbende på skiftende udstillinger af lokale kunstnere på samme måde som, der kommer forskellige tøjkollektioner gennem butikken. På den måde håber Christine Søvsø, at ny og eksisterende kunder altid vil synes, det er spændende at gæste butikken og gå på opdagelse i både tøj og kunst.

- Jeg håber, at de besøgende synes, at de får en ny og god oplevelse hver gang, de er her. Og så håber jeg selvfølgelig, at de får øjnene op for, at Laila er en dygtig kunstner, forklarer hun.

Laila Damsgård har tidligere udstillet flere steder i lokalområdet, blandt andet på flere caféer, hos læger, i Novo Nordisks kantiner og i Røsnæs Fyr. Ønsker man at se flere af Laila Damsgårds værker, kan man følge hende på de sociale medier, hvor hun er aktiv på Facebook og Instagram.

Ferniseringen finder sted lørdag 17. september kl. 12.00-15.00 i Tekstur s lokaler på Bredgade 51 i Kalundborg. Ved ferniseringen har du mulighed for at møde den udstillende kunstner og høre om hendes værker. Der vil desuden blive budt på et glas bobler og lidt snacks.

Del