Lodsbåd i Kalundborg bliver måske ny LEGO model

For at idéen kan blive til virkelighed og kan komme i betragtning til en ny produktion hos LEGO, skal lodsbåden opnå 10.000 stemmer.

 

Lodsbåd i Kalundborg bliver måske ny LEGO model
Espen Andersen, der til daglig er bådfører i Kalundborg, nørder med LEGO i sin fritid. Han har fundet en måde at kombinere to af sine store passioner, og resultatet er en imponerende LEGO-model af den lodsbåd, han til daglig sejler.

gitte@tv-kalundborg.dk 

Espen Andersen, der til daglig er bådfører i Kalundborg, nørder med LEGO i sin fritid. Han har fundet en måde at kombinere to af sine store passioner, og resultatet er en imponerende LEGO-model af den lodsbåd, han til daglig sejler.

For at kunne dele passionen med andre søfolk og generelt folk, der er begejstrede for den maritime verden, har Espen Andersen tilmeldt lodsbåden til LEGO Ideas, som er et forum, hvor fans kan indsende forslag til kommende LEGO-sæt. For at idéen kan blive til virkelighed og kan komme i betragtning til en ny produktion hos LEGO, skal lodsbåden opnå 10.000 stemmer.

“I DanPilot arbejder mange passionerede søfolk med dedikerede hobbyprojekter. Vi vil gerne understøtte vores kollegers engagement og stolthed for det maritime fag, og vi håber selvfølgelig, at Espens model af lodsbåden får opbakning til at blive produceret som et LEGO-sæt,” siger Erik Merkes Nielsen, administrerende direktør hos DanPilot.

Mere end en LEGO-model

Espen Andersen kalder selv projektet for ”A tribute build to a work life at sea”. Udover at kunne stå fremme til skue for alle, der er vilde med den maritime verden, skal lodsbåden i LEGO også ære og hylde de mange hårdtarbejdende kvinder og mænd, der dag og nat skaber sikkerhed til søs.

Min model er inspireret af en dansk lodsbåd, men det kunne lige så godt være en lodsbåd fra et hvilket som helst andet land. Den er en hyldest til et arbejdsliv til søs for mange mennesker verden over,” siger Espen Andersen.

LEGO-modellen er heller ikke af hvilken som helst lodsbåd. Det er nemlig en model af DanPilots lodsbåd DanPilot India, som Espen Andersen selv sejler til daglig, når han skal fragte lodser sikkert til og fra skibe. Han kender derfor hver en lille detalje af båden, og har kunne lave modellen så virkelighedstro som muligt.

Espen Andersens LEGO-model er i størrelsesforhold 1:25 af den virkelige lodsbåd. DanPilot India er en af DanPilots små lodsbåde på 15 meter, og den vejer over 20 ton. LEGO-modellen af lodsbåden vejer til sammenligning 2,5 kg og er 61,5 cm lang. Det vil kræve mere end 2.500 klodser at bygge lodsbåden i LEGO.

Stem, så lodsbåden kan blive til et LEGO-sæt

Alle har mulighed for at afgive en stemme, og hver en stemme tæller. Det er gratis og helt uforpligtende. Det kræver blot et login og foregår via LEGOs egen side:

https://ideas.lego.com/projects/1de118e0-b9bc-4177-9b58-efd33bf4e2f5

Om DanPilot – Lodseriet Danmark:

DanPilot er en selvstændig offentlig virksomhed, der er ejet 100% af den danske stat. Lodseriet skaber sikkerhed til søs og i havne i hele Danmark og i Grønland, fordi DanPilots højt specialiserede lodser kender farvandene og forebygger uheld. DanPilot lodser hvert år godt 21.000 skibe, der sejler transit mellem Skagen og Gedser/Allinge gennem Storebælt og Øresund og skibe, der skal ind og ud af danske havne. DanPilot har 16 lodsstationer i Danmark og yderligere fire bådpladser. I alt har DanPilot ca. 400 medarbejdere, heraf ca. 200 lodser og ca. 115 bådførere. DanPilot har hovedkvarter i Svendborg.

Del